Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Слънце и здраве

ВРЕМЕТО

Алтернативен линк


ВРЕМЕТО



Преди години пътувахме из източна България. Като минахме край едно село, казах: В това село има един добър човек. Как се познава? - По светлия кръг на небето. Над селото, между многото облаци на небето, се отваря един ясносин кръг. Той показва, че в това село има един добър, свят човек. Неговата душа и неговият дух отварят небето. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - ІІ т. - 170).



Има ли голям студ в света, това показва, че лошите хора са взели надмощие в живота. Има ли повече топлина, това показва, че добрите хора са взели надмощие в живота. (ПРАВЕДНИЯТ - 40).



Хубавото време зависи от добрите и разумните хора. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – ІІ т. - 170).



Някога човек е добре разположен, радостен. И това се дължи отчасти на времето. Това се забелязва при случаи, когато времето започва да се подобрява. Тогава в атмосферата има повече светлина и топлина, повече магнетизъм. Това показва, че разумните същества ни помагат. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 31).



Любовта разрешава всички въпроси. Тя е в състояние да оправи времето: ако е много влажно, да го изсуши; ако е много сухо и прашно, да го овлажни, да пречисти въздуха. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 90).





НАГОРЕ