Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Хранене и здраве

ХРАНИ

Алтернативен линк


ХРАНИ




Храните са материализирани мисли на същества, които стоят по-високо от нас, и тези мисли се трансформират у нас, когато ядем плодове и зеленчуци. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - II том - 186).




Най-първо човек трябва да подбира своята храна, тъй, щото при процеса на храненето да създаде в себе си здрави и положителни възгледи за живота. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 304).




Онази храна е добра за човека, която е в състояние да организира силите на неговия организъм. Не може ли да направи това, колкото да пълнее, човек трупа само материя, без да я организира. Всяка клетка в човешкия организъм трябва да бъде организирана, жива, за да взима съзнателно участие във функциите на неговите органи. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 77).




Да се храни със сладкиши и кексове, това значи да стане много фин. Човек се нуждае от здрава, доброкачествена храна, която съдържа всички съществени елементи. Тая храна дава необходимите условия за развитието на човешкия ум, на човешкото сърце, на човешката душа и на човешкия дух. Елементите, които човек употребява, са едни и същи, но методите за тяхното възприемане са различни. .. Всички храни са полезни за човека, важно е той да знае как да ги приеме ... Важно е да употребявате храна, която дава сила. Слаб си, нахраниш се и придобиеш сила, бодрост - това е съществената храна. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. 2006 г. - 8).




Който иска да бъде здрав, не трябва да смесва храните. Ще ядеш една храна, и като се смели, тогава ще приемеш втора. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 382).




Всяко духовно качество си има своите материални елементи. Искаме ли да бъдем меки, трябва да имаме съответна материя. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – II том - 187).




Едни храни събуждат физическата енергия, други - чувствата, а трети - умствената енергия. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - II том - 188).







НАГОРЕ