Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Чистота и Здраве

ПРЕОБРАЗЯВАНЕ

Алтернативен линк


ПРЕОБРАЗЯВАНЕ



От векове насам хората не живеят един разумен живот, но те само страдат и умират. Днес почти всичката вода в реките, езерата и моретата е покварена от човешката кръв и човешки престъпления. Огън трябва да дойде отгоре, за да изгори, да очисти всичко покварено, да дестилира тази вода и след като се пречисти всичко, да се създаде новата култура. (пътят на ученика - 422).



Животът трябва коренно да се пречисти, да се внесе в него вътрешно преобразование. Аз не говоря за някаква революция между хората, но ще настане вътрешна промяна, в която Бог ще преобрази целия строй, ще освободи хората от техните дребнавости, които им пречат да се развиват, като братя е сестри. Който разбере това нещо, ще го провери и ще се освободи от стария живот, от всички утайки на миналото. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 423).



Сега ще дойде една вълна, която ще трансформира целия обществен строй, ще преустрои цялата Земя, ще преустрои мислите на цялото органическо царство. Животът ще получи ново направление. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 422).



Настъпва една епоха на ликвидация. През това време всеки трябва да преобрази себе си, като извади настрана старото, негодното за работа, а задържи само здравото, полезното за живота. Старото ще остане за тор, а новото за основа на бъдещата култура. (мисли за всеки ден - 09.04.1989).





НАГОРЕ