Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Дишане и здраве

ВДИШКИ

Алтернативен линк


ВДИШКИ



Ще дишаш и ще броиш колко вдишки и издишки правиш на минута. (вечното благо - 353).



Има числа, приложението, на които се отразява нездравословно върху човешкия организъм. За пример, числата: 20, 22, 23, 24 и 25 се отразяват болезнено върху човека. Тъй щото, ако човек прави упражнения за дишане и диша по толкова пъти на ден, колкото са дадените по-горе числа, организмът му ще се разстрои. (посока на растене - 114).



Като диша, човек прави в минута 10 ÷ 12 вдишки и издишки. Щом заболее, броят на вдишките се увеличава. (възможности за щастие - 122).



Това се забелязва главно в слабогръдните. Като се затрудни дишането им, те съзнателно го ускоряват, като мислят, че по този начин ще си помогнат. Не само, че не си помагат, но положението им се влошава още повече. (лъчина живота - 346).



Колкото броят на вдишките се увеличава, животът се съкращава. (възможности за щастие - 122).



Ще помните: когато дишате обикновено, ще правите по 10 ÷ 12 вдишки в минута. Когато се упражнявате в дишането, ще правите от 4 до1 вдишки и издишки в минута. Ще започнете с четири и постепенно ще слизате. Ако стигнете до една вдишка и издишка в минута, вие сте придобили много нещо. (възможности за ЩАСТИЕ - 123).



Докато правиш 10 вдишки и 10 издишки в минута, ти не можеш да бъдеш търпелив. За търпеливия човек е нормално да прави три вдишки и три издишки на минута. (вечното благо - 283).



Съвременната наука счита нормално дишане да поемеш десет пъти въздух в минута и десет пъти да издишаш, десет вдишки и десет издишки. (вечното благо - 283).



Който прави 25 вдишки в минута, едва ще доживее до 25 години; който прави 24 вдишки в минута, ще живее 26 години; който прави 23 вдишки, ще живее 28 години; който прави 22 вдишки, ще живее 30 години; който прави 20 вдишки, ще живее 35 години. Това са приблизителни числа, а не абсолютни. Колкото по-надолу слизате във вдишките, толкова повече се увеличава броят на годините. Като дойдете до 4 вдишки, годините се увеличават на 85 ÷ 90. И най-после, като стигнете до една вдишка и издишка в минута, годините се увеличават на 120. (възможности за щастие - 123).



Съвременните хора вдишват и издишват по 20 пъти в минута... Приложете волята си при дишането и постепенно намалявайте вдишките: от 20 слизайте до 19, 18, 17, 16, 15. Ако можете да стигнете до 10 вдишки в минута, това ще се отрази здравословно върху организма. (възможности за щастие - 115).



Дишайте бавно, спокойно, равномерно и без страх. Обикновеното дишане трябва да достигне до 15 вдишки и издишки в минута. Когато правите упражненията си, ще се стремите постепенно да стигнете до една вдишка, едно задържане и едно издишване в минута. Постигнете ли това, можете да лекувате всички болести, даже туберкулоза. (възможности за щастие - 119).





НАГОРЕ