Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< За добро здраве използвайте пролетта

ЗОРАТА

Алтернативен линк


ЗОРАТА










Ставайте сутрин рано, преди изгряването на Слънцето, да приемете неговото благословение и след това да започнете работата си. (Все що е писано – 152)



Преди няколко години още казах на българите да излизат сутрин (преди изгрев на Слънцето) да се молят на Бога под открито небе. (За съдба дойдох - изд. – 2006 г. -26)



Да се помолят на Бога, да му благодарят за живота, за здравето и за благоденствието, което им е дал. (За съдба дойдох - изд. – 2006 г. -27)



Щом се пукне зората, ще станеш, ще се изправиш и ще чакаш най-малко половин час; след това Господ ще се покаже на твоето лице, ще почерпиш от Него сила, енергия, здраве и през целия ден ще бъдеш бодър и силен да работиш. (Духът и плътта - 119)



Отиваш да посрещаш Слънцето. Не отивай да го посрещаш, когато то вече е излязло четири пръста над хоризонта. Ти трябва да си на първия лъч, който се покаже. Той е най-важният. Той е царският син. Не си ли там, другите не струват. Не видиш ли него, ти си изгубил изгрева на Слънцето. Него хвани, другите не ти трябват. Ти вземи него, и се върни дома. (Високият идеал - 1 беседа – 5)



Всичко каквото може да се вземе и което може да се ползва е преди и при изгрева на Слънцето. През деня каквото се вземе са триците. (Мисли за всеки ден – 19.03.1991)



Зората дава на човека такива енергии, каквито никоя друга сила не е в състояние да му даде. (Посока на растене - 63)







НАГОРЕ