Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Женитбата

СЪВЕТИ

Алтернативен линк


СЪВЕТИ





И ние, умните хора, които сме свършили университет, не сме научили този основен закон, че не сме ние, които решаваме въпросите, а казваме на синовете си и дъщерите си: „Ти така ще направиш, иначе ще направиш”. Защо грешат майките? Една майка, която е родила син и дъщеря, трябва на две неща да ги научи - да каже на дъщеря си: „Дъще, аз се ожених за баща ти заради тебе, но ти ще любиш Бога, няма да жертваш живота си за никого другиго, освен за Бога. Ако не искаш да постъпиш тъй, аз нямам нищо общо с тебе”. После, ще извика сина си и ще му каже: „Синко, аз те родих, но ти няма да бъдеш вагабонт, да се продаваш. Трябва да обичаш Бога!” А сега как постъпват? Израсне дъщерята и майката казва: „Ха, да те нагласим добре, да можеш да се харесаш, че да те наредим добре в живота!” И започват да канят момците. Дойде един, майката казва: „Аз не харесвам този”. Като че тя ще се жени! Момата казва: „Аз пък искам него”. Бащата иска друг. И най-после, момъкът казва: „Те не ме искат, но и аз тях не искам”. След туй майката урежда работата със сина си. Той дига шум, тази иска, онази не иска. Един ден и снахата казва: „Баща ти, майка ти не ме искаха, но сега пък и аз не ги искам!” И тъй, уредиха работите. Във всяка една къща днес тъй се уреждат работите. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 463).



Когато оженваме една мома за един момък, това не е ли заблуждение? Вие им казвате: „Ще се ожените, ще бъдете щастливи”. Хубаво, щастливи стават ли? - Не. Те ще народят синове и дъщери, но като не разбират закона, ще народят идиоти, престъпница. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА   - изд. „Фотинов” София - 463).



Какво казва майката? - „Слушай, дъще, ти не трябва да бъдеш толкова глупава, ти ще трябва да се ожениш за онзи граф. Той е богат, има къщи, ти ще живееш като графиня.” Христос казва: „Слушай, тук има един много беден овчар, за него ще се ожениш”. Майката казва: „Ти луда ли си?” Щом се поколебаеш, въпросът се свършва. Христос казва: „За този овчар ще се ожениш, той е беден, но много добър”. Мнението на Христа и мнението на майката се различават. Христос казва: „Ако питаш мене, за бедния овчар ще се ожениш”. Дойдат братята и сестрите й, казват: „Ти си била много глупава!” Разказват: „А, тя, нашата сестра, не е с ума си”. С ума си ли не е? Ами ако още тази вечер Господ изтегли душите ви и отидете на небето, как мислите, във вашите стаички ще има ли нещо скрито? Там ще се разрешава този въпрос, да се ожените или не а не тук на Земята. Не се разрешават тук нещата, но горе, горе. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 470).



Не, трябва да знаем, че има един Бог над нас, Който не е само вън. Той е и вътре в нас, и вън от нас. Той регулира целия ни живот. И не само Той е над нас, но ние сме заобиколени от мно­жество други разумни същества, които упражняват влияние върху нас. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София – 46).



Различни служби се дават на Ангелите. Някои... устройват женитбите, като правят ред изчисления, изучават характера на хората, кой за кого може да се ожени, колко и какви деца ще има и т. н. Като знаете това, вие можете да изпратите молбата си до един от Ангелите, които се занимават с женитбите на хората, и да го помолите да ви отговори, трябва ли да се жените или не. Понеже този Ангел ви познава от хиляди години, веднага ще ви направи хороскоп и ще каже, че в сегашния ви живот нямате благоприятни условия за женитба. Сега трябва да приготвяте добри условия за бъдещия си живот. Ако не го послушате и се ожените, нещастията ще ви следват едно подир друго: жена ви ще се разболее и ще умре, децата ви ще боледуват, вие ще боледувате и т. н. Най-после ще видите, че сте направили грешка и ще съжалявате, че не сте послушали съветите на вашия Ангел. Има случаи, когато вашият Ангел ще ви посъветва да се ожените, защото трябва да родите деца, които да възпитате в духа на новите идеи. Тогава пък у вас няма да има желание да се жените и ще се противопоставите на съветите на Ангела. Не се ли ожените ще сгрешите. Каквото е писано на човека, това трябва да се изпълни. Ако искате да станете учител, или да заемете друга някаква служба, вие пак можете да се обърнете за съвет към някой Ангел. Щом молбата ви е искрена, непременно ще получите отговор., който ще бъде точен, съгласен с това, което е определено за вас. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ - 52).





НАГОРЕ