Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Новият морал

НЯКОИ ПРАВИЛА - МНЕНИЕ

МНЕНИЕ
Алтернативен линк






МНЕНИЕ




Да имаш лошо мнение за някой човек, това може да ти причини голяма вреда. И това лошото, което мислиш за него, дали съответства на някаква реалност? Нещата трябва да бъдат верни. И вследствие на това - неверните мисли, които се напластяват, образуват известни утайки и тези утайки се наслояват на вас. (ПЪТЯТ НА ДОБРОТО- 3 51).




Имаш лошо или добро мнение за някого, но не искаш да знаеш защо. Дай си отчет защо имаш лошо мнение за някого. (ПЪТЯТ НА ДОБРОТО - 51).






Искаш хората да имат добро мнение за тебе. Това е в зависимост от доброто, което си им направил. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 198).




Да мълчи невежият, да не си дава мнението. (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ – 1том - 209).




Щом си дадеш мнението за неща, които не знаеш, веднага в теб ще се яви горчиво чувство. Ето защо, като те питат за нещо, което не знаеш, отговори: „В тази област съм невежа.” (ТРИТЕ ПОСОКИ - 198).




Казвате: Нямам ли право да си дам мнението? Имаш право да кажеш Бо­жието мнение. Да кажеш своето мне­ние в живота няма нужда. Светът няма нужда от моето мнение, няма нужда от вашето мнение. Светът има нужда от Божието мнение. (СМЯНА НА СЪСТОЯНИЯТА   - 14).







НАГОРЕ