Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Новият морал

НЯКОИ ПРАВИЛА -С МИСЪЛ

Алтернативен линк


С МИСЪЛ






Няма крепост в света, която да устои на огъня на правата мисъл. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН -18.03 1989).



Ако отправите една добра мисъл към някой болен или страдащ и му помогнете, вие сте постъпили разумно. (БОЖИЯТ ГЛАС - 209).



Ако знаете, че някой ваш близък е болен, не го лекувайте с лекарства, но нека го посетят десетина души и всеки от вас да отправи към него мисълта, че ще оздравее. Ако той приеме мисълта ви и повярва в нея, ще стане от леглото си. Мисълта е мощна сила, която лекува и повдига човека. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 136).



Идеалът на всеки човек е да придобие правата мисъл. Придобие ли правата мисъл, той е намерил ключа на живота... той е запалил вече огъня на своето огнище, на което може да се топли всеки измръзнал, отчаян, обезсърчен. Нямате ли огън на огнището си, всеки ще мине и замине покрай вас, без да се спре. (БОЖИЯТ ГЛАС- 133).



Престани да мислиш за човека, когото мразиш. Забрави, че той ти е причинил някаква пакост. Не мисли за обидата, която някой ти причинил. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 225).



Лошата мисъл е по-лоша от материалната отрова, за да не трови организма си, човек трябва да държи в ума си Божествени мисли. (ЗАКОНЪТ И ЛЮБОВТА - 203).



Престанете да мислите лошо един за друг. Ако ще мислиш, помисли доброто. (ПЕТТЕ ВРАТИ - 310).



За предпочитане е, обаче, човек да се храни с такива мисли и чувства, които да повдигат както него, така и неговите ближни. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 116).



Ако двама души, които имат права мисъл, се съберат на едно място, те имат красиви, правилни отношения. Между тях не се пораждат никакви противоречия. (БОЖИЯТ ГЛАС - 139).



Срещне ли противника си, мислещият човек му подава ръката си и го превръща в свой приятел. Когато хората мислят право, всякакво различие между тях изчезва. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 343).



Каквото и да мислиш, добро или зло, за себе си или за другите, то ще се върне при тебе. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС – 227).



Един говедар, след като пасял говедата дълго време, говедарят започнал да мяза на говедата. Изпраща мисълта на говедата. Какво ще му прати едно говедо? (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС  - 227).





НАГОРЕ