Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Новият морал

НЯКОИ ПРАВИЛА - С ДОВЕРИЕ

Алтернативен линк


С ДОВЕРИЕ








Ще кажете, че трябва да имате вяра в хората. Има смисъл да вярвате в хората, но не всякога. Доверието трябва да бъде взаимно. Добре е да имате доверие в човека, на когото давате пари назаем, но той трябва да поддържа това доверие. Изгубите ли доверието си в него, вашето приятелство се разваля. Десет лева да сте взели назаем, трябва да ги върнете навреме.


(ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 14).




Днес хората са изгубили доверие помежду си, вследствие на което и Любовта ги напуща. За да възстановят доверието си, хората трябва да признаят Бога за свой Баща. (УЧЕНИЕ И РАБОТА – 105).




Съвременните хора не успяват в работите си, защото са загубили всякакво доверие помежду си.  Като чуят, че някой говори или проповядва нещо,  веднага се запитват защо говори, каква е целта му. (ДА ВИ ДАДЕ- 75).




Ще се явят хора, извори на новия живот. Като срещнеш такива хора и ги наблюдаваш, ще видиш, че в маниерите, в погледа, в говора им нищо не внася съблазън. От пръв поглед, такъв човек ти внушава доверие.Касата ти е отворена, ти излизаш, влизаш в къщи,но имаш пълно доверие в този човек - той никога няма да злоупотреби с твоето доверие. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 178).







НАГОРЕ