Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Любов и Обич

КЪМ ЕПОХАТА НА ЛЮБОВТА

Алтернативен линк


КЪМ ЕПОХАТА НА ЛЮБОВТА




















Старият порядък заминава. Старите разбирания си отиват. Ново нещо иде в света. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 121)



Съвременното човечество се намира вече пред новата епоха на живота. Новата епоха се заключава в познаване на Бога. Познаване на Бога подразбира познаване на Любовта, придобиване на знание и свобода. (ЧАСЪТ НА ЛЮБОВТА - 39)



В света всичко трябва да се измени. Никой народ не трябва да изнасилва друг народ, никое общество не трябва да изнасилва друго общества и никой човек не трябва да изнасилва друг човек, а всички трябва да живеят в този велик закон на Любовта. (НОВОТО ЧОВЕЧЕСТВО - 24)



Земята излиза от 13-та сфера, в която е била досега - сфера на изпитания и страдания, на нещастия и мъчнотии. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 17)



Сега на Земята настава нова епоха... От Слънцето иде една нова вълна... Тази вълна, която сега иде, засяга човешките мозъци. (НОВОТО ЧОВЕЧЕСТВО - 9)



След тази култура, която е култура на петата раса, ще дойде културата на шестата раса, културата на чувствата, на сърцето, която е една от възвишените култури. В тази култура и сърцето, и умът ще могат правилно да се развиват. (ДОБРИ НАВИЦИ - 202)



Културата е резултат на усилията, които възвишените същества правят. Те работят върху умовете на хората, като внасят светлина в тях. Същевременно те внасят в сърцата им възвишени подтици, благородни желания и чувства. (МЕТОДИ ЗА САМО ВЪЗПИТАНИЕ - 202)



Новото учение е учение за Любовта - Божествената Любов, която иде не от корема на човека, но от главата, от центъра. Туй, новото, иде от съзнанието на Възвишените същества, които изпращат тия течения не в нашия стомах, но в нашата глава... Любовта трябва да изтича от главата. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - изд. 1998 г. София - 619)



Възвишените същества от невидимия свят, които са завършили своята еволюция, търсят съработници в новата култура - хора с чисти сърца и светли умове. (ВЛИЗАНЕ - 114)



Време е вече хората да приемат любовта и да влязат в новия живот. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 17)



От всички краища на Земята добрите хора трябва да си подадат ръка, да се обединят в името на Божията Любов, Мъдрост и Истина и да внесат между хората новата култура, с всички Нейни блага И Придобивки. (ВЛИЗАНЕ - 118)



Иде нова епоха в света, която пресява хората. Това е епохата на Любовта, която внася свободни, разумни отношения между хората. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 138)



Всичко, което идва, това е Божията Любов, която ще тури ред и порядък между хората. Редът и порядъкът ще дойдат и хората за в бъдеще, може би след един кратък период, ще се опознаят и ще живеят в братство. Тези идеи за братството ще дойдат и тогава управляващите ще бъдат много умни хора. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 183)



Като дойде новата култура, ще подеме само ония, които са готови за нея. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 246)



Бог е създал вече новата епоха, но ние трябва съзнателно да влезем в нея и да я възприемем (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ – 45)



Аз говоря за новия живот, който сега иде. Той ще дойде чрез новата любов, която влиза вече в света. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 14)



Само любовта е в състояние да оправи света и да примири всички противоречия в живота. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 187)



Какво се иска от съвременните хора? Да бъдат здрави, да мислят, чувстват и действат право, да станат служители на Бога и носители на новата култура - културата на Любовта. (СЪБУЖДАНЕ – 171)



За да се измени светът, от всички хора се иска съзнателна, вътрешна работа. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 187)





НАГОРЕ