Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Окултни принципи и закони - том ІI, 2006

ГРАФОЛОГИЯ

Алтернативен линк


ГРАФОЛОГИЯ




От почерка на човека може да се определи характера, състоянието, професията му и т.н. Като разглеждате почерците, можете да кажете дали човек е философ, поет, музикант, художник или писател. Изкуството да се чете характера на човека по почерка се дължи на известен биологически закон. От вибрациите на човешкия мозък се определят състоянията и характерът на човека.

“Време и вечност”, стр. 203; 64



Като измени човек своите мисли и чувства, изменя се и почеркът на човека. Ако вие наблюдавате, когато играете гимнастика, същият закон – ще видите кому какво липсва.

“Тайни и откровения”, стр. 366; 136



Евреите пишат отдясно наляво, китайците пишат отгоре надолу. И двата начина на писане означават слизане, т.е. инволюционен път на движение. Българите, както и цялата бяла раса, пишат отляво надясно. Това е закон на еволюция, т.е. закон на възлизане.

“Постоянна благодарност”, стр. 276; 89



Защо пишеш едро или защо пишеш дребно? Пишеш ситно – малко харчиш. Пишеш едро – много харчиш... Съотношение има на нещата. Не може на една страница само една буква да напишеш, не е практично. Може буквите да са едри, но има един закон, който регулира доколко буквите могат да бъдат едри.

“Любов, вяра и надежда”, стр. 123, 124; 177



Всеки подпис на човека, със завъртания или без завъртания, съответства на известен психически момент или на определено психическо състояние на човека.

“Космически възприятия”, стр. 63; 64






НАГОРЕ