Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Внушение вдъхновение

ВАМПИРИЗЪМ

Алтернативен линк


ВАМПИРИЗЪМ






Има същества, които са заинтересувани от човека. Едни имат желание да го спъват, а други - да го повдигат. Тия, които го спъват, имат желание да го оберат, да изсмучат жизнените му енергии и по този начин да го демагнетизират. Това наричаме „духовен вампиризъм”, или ограбване на духовните енергии на човека. За пример, дойде ви някаква Божествена идея, която трябва да реализирате. Тъкмо се готвите да реализирате, нещо вътре във вас ви казва: Не бързай, не е дошло още времето за тази идея. Щом чуете този глас, вие се отказвате от намерението си. Щом се откажете, веднага идат същества, служители на духовния вампиризъм, и ви ограбват. За да не губите духовните си сили, щом дойде в ума ви някоя светла идея, веднага пристъпвайте към реализирането й. Ако при първия опит не сполучите, направете няколко опити, докато я реализирате. (святото място - изд. 1939 г. София - 165).



Ще ви изнеса едно положение, от което трябва да се пазите. Представете си два организма, А и В, които седят един до друг. Организмът А съдържа много киселини в тялото си, в чувствата си във водно състояние, а в мислите си във въздухообразно състояние. Този организъм е привикнал към киселините, които са в него, затова не чувства тяхното вредно влияние, но неговите киселини се отразяват вредно върху организма В. Няма да се мине много време и този човек В, ще умре. Защо? Той е по-слаб и не може да издържи на разрушителното действие на киселините. Окултната наука нарича това лошо влияние „вампиризъм” - изтегляне на магнетичните сокове от организма. За да се предпази човек от тия лоши влияния, окултната наука препоръчва на слабите хора да носят скъпоценни камъни. Те могат да трансформират лошото влияние на киселините. (МОК – ІV г. – 18 л. – 10).



Рече ли човек да повери сърцето си на другиму, а не на Бога, той ще излиза от тялото си, и няма да може да се връща в него. Това състояние наричат „вампиризъм”, от което много хора умират. Например, някоя жена се омъжи за такъв човек, но наскоро след това тя умира. Другаде пък жени уморяват мъжете си. Причината на това се дължи във връзката на тези мъже или жени със същества от низка еволюция, от примките, на които те не могат да се освободят. Затова, когато човек се жени, той трябва да знае за кого се жени, да познава добре своя избраник или избраница. Вашият избраник трябва постоянно да ви обновява. Ожените ли се за някой човек и той ви умори, това показва, че вие сте изпаднали в някаква голяма компания, която знае само да смучи. Влезе ли такъв човек в дома ви, той ще умори или детето ви, или жена ви, или друг някой член в семейството. Влезе ли такъв човек в някоя школа, той внася интриги, раздори, критики […]. (УСЛОВИЯ ЗА РАЗУМНИЯ ЧОВЕК - 92).





НАГОРЕ