Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Енергийна обмяна между хората

ГОЩАВАНЕ

Алтернативен линк


ГОЩАВАНЕ


















Онзи, който те обича, угощава те и си казва: „Дано поседи повече! А тия, които не те обичат, казват: „Хайде да го угостим, че по-скоро да си отиде!” (ІV МЛАДЕЖКИ СЪБОР- 26)



Като дойде вашият приятел и искате да научите нещо от него, не го гощавайте. Малко му дай, но с любов му дай. (СИЛА И ЖИВОТ - V серия - 292)



Когато ядете, гледайте да не си угаждате. Когато угощавате ближните си, и на тях не угаждайте. Достатъчно е да ги нагостите със здрава, чиста храна, но не и да им угаждате, да преяждат. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 74)



Ето къде правите погрешка. Най-първо ще приемете някого, много добре ще го нахраните. Втори път като дойде, поизмени се малко вашето мнение, а с това и начинът на посрещане. Първия ден му дайте най-простата храна. Като дойде някой ден, му дайте хляб и една-две ябълки, с най-простата храна го приемете, угощавате го добре, после намалявате. (АКО ГОВОРЯ – ІІ том – 264)



Когато човек стане лош, първото нещо, което трябва да направите, за да го поправите, е да го нахраните... Ако имате един неприятел, който ви мрази, гощавайте го, хранете го, той ще ви стане приятел. (МОК – ІІІ г.- 8 лекция – 125)





НАГОРЕ