Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Енергийна обмяна между хората

ДОМ

Алтернативен линк


ДОМ


















Не можеш да живееш в дом, дето доброто не царува. Влезеш ли в такъв дом, ти ще получиш много удари. Всички болести и страдания са все удари, нанесени в този дом на калта. Страдаш, тона е удар. Не си разрешил един въпрос, и това е удар. Още при първия удар, умният напуща мястото и бяга... Раните, получени от ударите там, не се забравят лесно. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - 148)



Има един дом, в който като влезеш, ако си сляп, проглеждаш; ако си глух, прочуваш; ако си сакат, прохождаш; ако си гладен, ще се нахраниш; ако си болен, ще оздравееш; ако си невежа, учен ще станеш. Този дом е мястото на Божието благословение. Оттам идат накитите на душата... В дома на Божието благословение измиват раните, излекуват ги. После го окъпят, облекат и турят накитите. Така човек придобива първото си състояние на радост и веселие, на мир и свобода. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - 148)



Един млад момък, наш брат, отишъл в дома на едно братско семейство да прекара известно време като гост. Домакините го приели добре, но той не могъл да се постави на определеното от Бога разстояние... Кой от вас, като влезе в дома на своя брат, е постъпил като брат? Всеки се препоръчва за брат, а после не излиза такъв. (ЗАКОНЪТ И ЛЮБОВТА - 146)





НАГОРЕ