Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Окултни принципи и закони - том I, 2005

СЛУЖЕНЕ

Алтернативен линк


СЛУЖЕНЕ






Молитвата е непреривен процес. Молитва, която се прекъсва, не е истинска. Ще се молиш и като спиш, и като ставаш от сън; ще се молиш и като работиш, и като почиваш. Целият ти живот трябва да бъде молитва. Тя е закон на Любовта.

“Входни врати”, стр. 64; 103



Днес мнозина говорят, че трябва да се служи на БОГА. По какъв начин? Чрез закона на Любовта.

“Естествени връзки”, стр. 74; 74



Как трябва да служите на Господа? По Любов. Аз не ви препоръчвам да идете да раздадете богатството си, да станете жертва. Аз държа онзи закон: В езерото колкото се втича вода, толкоз да изтича. Онова благо, което БОГ внася във вас, отворете път да изтича.

“Законът на Любовта”, стр. 291; 180



Какво означават думите посвещение и служене? Само оня може да се посвети на нещо и да му служи, който има Любов в душата си. Да се посветиш на науката без Любов, това не е никакво посвещение. Без Любов нищо не се постига. Това е велик, основен закон. Любовта организира нещата.

“Любов, обич и почит”, стр. 196; 103



Третият основен закон е Любовта, която ражда живота. Едно от качествата на живота е радостта. Който живее, трябва да се радва. Може да се радва само онзи, който учи; само свободният учи... Третият основен закон подразбира служене на Любовта. Не можеш да служиш на Любовта, т.е. на БОГА, ако не си приложил закона на Мъдростта, ако нямаш знание и светлина.

“Основните закони”, стр. 310, 313; 17






НАГОРЕ