Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Българите

Земята

Бо­жес­т­ве­но­то
Алтернативен линк


Земята




Бог е дал голяма земя, голяма империя на българите, повече от това не им трябва. Те влизат в расата на славяните, а славяните заедно имат голяма земя, грамадна империя.



Земята още расте, тя е в млада възраст. След милиони години ще дойде обратният процес - на смаляване. Полюсите на Земята се местят. В бъдеще полюсът ще стане екватор, а екваторът - полюс. Било е време, когато екваторът е бил полюс, а полюсът е бил екватор. В историята на миналото полюсите са се менили. България е била тропическа страна и в бъдеще пак ще стане такава. Окултистите знаят, че някога Слънцето е изгрявало от запад. От това се вижда какво голямо преобразование е ставало. Тогава земната ос не е била в сегашното положение. Ще дойде промяна в разпределението на сушата и моретата. Морето ще нахлуе в някои страни - това е ставало и по-рано.



Днес Македония и Беломорието постепенно потъват.



Средиземно море ще се влее в Каспийско. В Азия ще се образуват много и големи езера. Балканският полуостров постепенно ще спада, ще потъва. Средиземно море ще се приближи до Родопите и затова няма смисъл България да се бори за излаз на Бяло море - то само ще дойде. Някои крайморски градове ще потънат. Пристанище ще бъде един по-вътрешен град.



Един ден ще дойде такова земетресение, че ще се скача един метър нагоре. Адът е под нас, а ние сме над него. По-рано Средиземно море е било суша, която е потънала под море, а България е била море.



Там, на Средиземно море, Гърция, ниските места ще бъдат под морето. Ниските места в Западна Европа ще бъдат под морето. И българинът тогава няма да носи калпак, англичанинът няма да бъде англичанин. Ще има една нова раса хора, не като сегашните, но като ги погледнете, светли ще бъдат.



Цяла Европа се мести към екватора и след няколко хиляди години България ще се намира там. Всичко ще се измени, човек ще се пречисти, непотребното ще си отиде и един ден, като дойдете, кажат ли ви, че се намирате в положение или форма като сегашните, ще се докачите.



Всички планини на Балканския полуостров претърпяват едно снишаване и след няколко хиляди години те ще се превърнат в долини, в полета. На местата на сегашните полета ще се явят нови планини. Или другояче казано: почвата, която е била под водата, ще излезе над водата, като полета за обработване, а тази, която е била над водата, ще остане под водата.



Тогава животът на хората ще се подобри. И в Писанието е казано: „Планините ще се снишат”, т.е. неблагоприятните условия на живота ще станат благоприятни.



Някои казват: „Сега животът е много тежък”. Не, казвал съм и друг път, че сега се намирате в най-благоприятните условия на живота. Вие сте в положението на евреите, които излязоха из Египет. В пустинята може да нямате месо и други неща, но ще имате вода и чист въздух и фараон няма да ви заповядва. По-добре човек да е свободен в пустинята, отколкото да е роб и да яде месо, да има всички удоволствия и фараонът със своя камшик да ви потупва и да ви заповядва: „Кирпичи и тухли ще правите!” И ние казваме: „Няма какво, ще се правят”. Не, няма да правим вече тухли и кирпичи! Нам ни предстои един дълъг път в пустинята на Божествения живот.



Има едно учение в света, според което лошите хора трябва да се премахнат. Туй е написано, така е писала и природата, тя вече е ангажирала параходи от България и от всички европейски държави 10-на милиона души да се преселят на едно ново място на изгнание, за да се поправят. Ще се изселят на друга планета, а пък има друга, където добрите хора ще се преселят. Някои от вашите роднини, които умират, няма да се върнат на Земята вече. Роднините ви ще се върнат на Земята, когато се оправят и забогатеят на онзи свят.





НАГОРЕ