НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

127. Две години учителка в село Ковачевци

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

127. Две години учителка в село Ковачевци


На 7 май, хубав слънчев ден, отидох на Изгрева и тъй като Учителят бе още горе в стаята си, седнах на пианото в салона и започнах да свиря новата Му песен "Да бихте слушал". (Забележка:" Песента е публикувана на с. 149 в "Песни от Учителя" съставена от Мария Тодорова, а как е била дадена виж в "Изгревът" т. I, с. 515) Той слезе и отиде при лимона на площадката. Лимонът бе изсъхнал, но Той го гледа дълго и каза, че започва да се съживява. Нови пъпчици се явили на него. Той каза:


"Щом се пробуди към живот някое клонче, означава, че съответното коренче се е съживило".


С каква любов Учителят отглеждаше и най-малкото растение и му помагаше да живее, цъфти и връзва. Така Той съживяваше в нас онези забравени спомени за хубавия небесен живот и ни подтикваше към всичко, което е истинно и красиво.


Почти през вечер имах сънища с Учителя, в които Той ми говореше и ми предаваше живот и сила. Ако ги извадя от тетрадките си, ще излезе цяла книга. Попитах Учителя дали са реалност сънищата ми, Той ми отговори положително. "Бог ви учи, когато спите."


В.К.: Споменавате за ваши опитности и долу пишете, че "почти през вечер имах сънища с Учителя, в които той ми говореше и предаваше живот и сила". И те са във вашите тетрадки. Вие казахте, че те ще бъдат цяла книга. Весела: Ами много сънища имах с него. Много съм записала. В.К.: Да, вие споделихте ли някои от тези сънища с Учителя? Весела: На Учителя съм казала много от тях, разказвала съм ги на Учителя. В.К.: Сега, аз смятам, че те са ценни и трябва да бъдат извадени. Весела: Защото аз го попитах: реални ли са, той каза: реални са. В.К.: И според мене те трябва да бъдат продължение на тази работа. И може би това, което вие сте написали в този том за Мърчаево, третия том вероятно ще бъдат от вашите тетрадки и някои сънища и вероятно други опитности ще бъдат четвърти том. А пети и шести том ще бъде вече вашето творчество. Весела: Аз работих след Учителя в село Тополица, 5-6 месеца работих с братята там, много работих и имам други дейности така в делото и то трябва да се опише.


В.К.: Да, трябва да се опише. Весела: Да се опише. В.К.: Нали сме почнали вече, лека-полека да ги оправим. Весела: Аз съм почнала да пиша за там, нещо съм написала вече. В.К.: Да. Аз следващия път ще ви донеса и снимки, когато говорим за Тополица. Весела: Да, Тополица е едно много свято място. Да.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ