НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. УСМИВКАТА НА ПРИРОДАТА

Паша Теодорова ТОМ 13
Алтернативен линк

3. УСМИВКАТА НА ПРИРОДАТА


Кой здрав човек не очаква с трепет събуждането на малкото дете от здрав, освежителен сън, за да види онази топла, чиста, красива усмивка, отправена към любещата му майка? Кой човек не очаква с трепет първите лъчи на изгряващото слънце?


Кой човек не очаква с трепет първия ден на пролетта!


Някои наричат пролетта усмивка на природата и с право я наричат така. Когато дойде пролетта, всичко се усмихва: цветята покълват, растат, цъфтят; хората се радват и веселят; всичко живо се раздвижва и поема своя път. Иде пролетта, иде първият ден - ден на пролетното равноденствие, ден на уравновесяване силите и енергиите на природата. Кратък, но мощен е този момент. Наричат го момент на пробуждане, момент на възраждане, момент на възкресение. Богат, мощен е този момент, защото крие в себе си елементите и на лятото, и на есента, и на зимата.


Нека и ние се радваме на пролетта, която носи тези условия! Знаем, че възможностите за обновяване на човека са много: и физически, и духовни. Човек всякога може да бъде и дете, и юноша, и възрастен, и мъдър. Видяхме образец! Да следваме неговия път неотклонно! Това е желанието ми към всички и за тази пролет, и за вечната пролет, както я нарича Учителят.


Една пролет съществува.


22 март 1964 година, София.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ