НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

118. ИЗ СЛОВОТО’ НА УЧИТЕЛЯ. Слава во вишних Богу. Из беседа от Учителя, държана на 11.02.1940 г.

IV. КОЙ ДВИЖИ СВЕТОВНИТЕ СЪБИТИЯ И КОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА В СТРАНИТЕ, ОБЩЕСТВОТО, ДОМА? ТОМ 30
Алтернативен линк

118. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

СЛАВА ВО ВИШНИХ БОГУ*


Из беседа от Учителя, държана

на 11.11.1940 г., София-Изгрев


СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

СЛАВА ВО ВИШНИХ БОГУ


Братство, Севлиево. Г. 11, бр. 264, 14.07.1940, с. 2.


„Кое осмисля живота? Три неща осмислят живота. Първото е човешкият ум. Второто е човешкото сърце и третото е човешките сили или човешкото тяло. Хората могат да имат различни философски възгледи за Битието, за природата, но природата има смисъл за нас дотолкова, доколкото нашия ум е в съприкосновение с нея. Природата има за нас смисъл дотолкова, доколкото нашето сърце е в съприкосновение с нея. Природата има смисъл за нас дотолкова, доколкото нашето тяло е в съприкосновение с нея. Това са факти, които вие трябва да свържете в ума си.”

„Светлината, която имаме, е сбор от хилядите лъчи на милиони същества. Ангелите пък са донесли тази светлина. И при това велико благо, което Бог ни е дал, ти седиш и си мислиш за неща, които не са толкова важни.”

„Значи, всяко нещо в света, което ний считаме за зло има своето добро, то става за добро. Ние трябва да се ползуваме от всичко в света."

„Бог ще превърне злото в добро. Един ден това зло, което днес ни мъчи, Бог ще го превърне в най-добър слуга.Та ще знаете, че Бог е във всичко и под всичко. И дяволът даже изпълнява Неговата воля. И воюващите в света вършат Неговата воля. Всичко в света върши волята Божия. Трябва да знаем, че това, което иде в бъдеще е светло. Но докато дойде това бъдеще, ще се минат още тъмни зони. Има още малко кал, но като мине и тя, ще дойде това, което ние наричаме ставане, оживяване и възкресение. Блажени сте, че сте достигнали до последните дни."


Слава во вишних Богу.

беседа от Учителя, държана

на 11.11.1940 п, София-Изгрев.



-------------------------------
*3абележка на съставителя: Това са мисли от Учителя Дънов като потвърждение на тази статия.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ