НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7. ПЪЛНОМОЩНО от Управителния съвет на Общество Бяло Братство - Русе на името на Минчо Сотиров да представлява Бяло Братство-Бургас

Материали от личния архив на МИНЧО СОТИРОВ ТОМ 25
Алтернативен линк

7. ПЪЛНОМОЩНО


от Управителния съвет на Общество Бяло Братство - Русе


на името на Минчо Сотиров да представлява Общество Бяло


Братство - Бургас за разпореждане с имотите на Братството[1]


1 май 1923 г., Русе

(машинописен текст)



Оригинала обгербован

със 7 лева герб. марки

Препис от оригинала




ПЪЛНОМОЩНО


Подписаните: Никола Ватев, Симеон Марков и Ив. Вълчанов, съставляющи Управителния Съвет на Обществото "Бяло Братство" в гр. Русе, действующи от негово име и за негова сметка, упълномощаваме Минчо Сотиров от гр. Бургас да представлява обществото "Бяло Братство" в гр. Бургас пред всички съдебни и административни власти, да купува имоти - движими и недвижими на името и за сметка на обществото, да получава имоти и пари, подарени или завещани на същото Братство, да ги управлява, да ги дава под наем или обработва заедно с членовете на същото Братство, да събира доходите, да се грижи за подържа ни ето им в добро състояние, с една реч, да се грижи за имотите на Братството като добър стопанин, а така също и със следующите права: право за съдение и представление във всички съдебни, административни, обществени и финансови учреждения, за подавание искови и всякакъв вид прошения, частни Апелативни и Касационни жалби, да подава отзиви по задочни решения, да заявява насрещни искове и отговаря срещу таквизи, да ходатайствува за отменението или касиранието на определенията, решенията и присъдите, за заявления подлог и отговаряне на такъв, за представление документи и свидетели и за отблъсвание такива, за приемане, отблъсквание и налагание клетва, за прекратявание делата със спогодба, за привличание или встъпвание като трето лице в делата, за ходатайствувание възстановление право на апел или касация, за искание обезпечение на исковете, за секвестирание и продавание имущества на длъжниците, както и обявяванието им за несъстоятелни, за ходатайствувание за тяхното лично задържание, за ползувание по всички дела формални частни копия, книжа и документи, за получавание на свое име или друго име изпълнителни листове, за събирание парични суми, за опълномощавание други лица със същите права или с част от тях, а каквото направ ... или т... опълномощения, задължавам ... се напълно да прием ... като обявявам ... , че без законни причини нямам ... право да отнем ... настоящото пълномощно.


Гр. Русе,

1 Май 1923 г.   

ДОВЕРИТЕЛ: Н. Ватев

С. Марков

Ив. Д. Вълчанов


Подписаний Сава Михаилов II Нотариус при Русенския Окръжен Съд удостоверявам, че отвъдните подписи в настоящето пълномощно признати в мое присъствие в канцеларията ми от Никола Ватев, Симеон Марков и Ив. Вълчанов, всички от гр. Русе, лично мен познати, като представители на Управителния Съвет на обществото "Бяло Братство" - Русе.


Взето такса 14 лева по квитанция № 896 - № 4046 по регистр.


гр. Русе, 1 Май 1923 г.


п. /Нотариус С. Михайлов/


Подписаний Ст. Георгиев - нотариус при Бургаски Окр. Съд засвидетелствам верността на настоящия препис с оригинал, представен от Георги Иванов от Бургас, оригинал с обгервания с 2 лева герб. марки


В оригинала при сверявание не се оказаха никакви преписвания и др.


гр. Бургас, 18 VII. 1927 г.


Общо 25 лв., р. № 3562


Нотариус: подпис





[1]Бележкана съставителя: В гр. Русе се реализира идеята за регистрация на Бялото Братство като юридическа личност. Виж "Изгревът" т. II, с. 332-339.


Учителят е срещу такава регистрация, заради което изпраща "Писмото" и след това дава мелодия на "Писмото". Виж "Изгревът" том I, с. 685.


Историята е описана в "Изгревът" т. I, с. 541-550, с. 513-514; т. III, с. 332335; т. XV, с. 877-879. В том XIX на с. 985 е дадено на цяла страница с почерка на Учителя текста, който е известен като "Писмото".



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ