НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6.6. ВОЙНИТЕ, БЪЛГАРИТЕ И БОЖИЯ ЗАКОН

НАПРАЗНО МЕ ПОЧИТАТ: Неделна беседа; 11 май, 1924 г. ТОМ 25
Алтернативен линк

6.6. ВОЙНИТЕ, БЪЛГАРИТЕ И БОЖИЯ ЗАКОН


НАПРАЗНО МЕ ПОЧИТАТ: [Неделна] беседа от Учителя,

държана на 11 май, 1924 г. София. -

В: Който дойде при мен. София, 1950, с. 155-156.


"... Христос казва: "Напразно ме почитат, като учат учения и заповеди человечески."


В бъдеще всички трябва да почитат Бога вътрешно, с онази неизменна, истинска любов и да Му служат непрестанно. Каквото вършите, помнете, че сте под зоркото око на Бога. Изпълнявайте Божия закон. Подчинявайте се на всички закони, които са в съгласие с този закон.


- Какво да правим със законите, които са в разрез с Божия закон? - Там сте свободни. Длъжни сте да изпълнявате само Божия закон. И аз се подчинявам само на Божия закон. Ако в България имаше десет души, които се подчиняват абсолютно на Божия закон, мислите ли, че щеше да бъде зле на българския народ?


Аз съм ви казал и друг път: Нашият живот зависи от небето. Следователно, няма от какво да се страхувате. - Да воюваме ли? Може да воювате, но ако три-четири години не падне капка дъжд и няма плодородие, как ще воювате? Ако всяка граната се пръсне преди момента, в който трябва да стане това, как ще воювате? Днес не оръжието ще заповядва, но умният, силният човек, зад когото стои живият Господ. Той ще пусне своя силен електрически ток, и всички хора ще паднат с лицето си на земята. Не ще успеят да вдигнат нагоре ни ръце, ни крака - всичко ще забравят.


"Напразно ме почитат, като учат учения и заповеди человечески."


Време е вече хората на 20 век да обикнат Господа по нов начин. Любовта да бъде закон за всички! Само тогава Христос ще ви се изяви, ще ви бъде истинска подкрепа в живота. Ако небето е на ваша страна, кой може да бъде против вас? Това са общи заключения, които могат да се приложат във всеки дом. Чрез тях мъжът и жената ще бъдат щастливи; братята и сестрите, слугите и господарите също ще бъдат щастливи. Всички хора могат да бъдат щастливи.


"Напразно ме почитат, като учат учения и заповеди человечески."


Време е да приложим Божия закон, да отхвърлим всички човешки учения, заповеди и предания. Тогава ще дойде новата епоха. Иде вече тази епоха в света! Има хора, които служат на живия Господ, на Неговия велик закон. Този закон ще донесе мир, разбирателство между народите. Ще стопи омразата и делението, което сега съществува между хората.


Какво се иска от сегашните жени и мъже? Жените трябва да отдават нужното почитание на мъжете си, а мъжете да бъдат нежни към жените си; сестрите да отдават нужното почитание към брата си, а братята - своята нежност към сестрите си. Щом тези отношения се внесат между хората, те стъпват вече на нова основа. Нова наука, нова култура е нужна за бъдещите поколения... "



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ