НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

241. Любовта е идване на светлина в човешкия ум

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

241. Любовта е идване на светлина в човешкия ум


Първото нещо сега, първият морал е: Не отнемай на човека ония блага, които Бог му е дал. Не препятствай на човека в неговото умствено, духовно и физическо развитие.


Всяко присъствие, лишено от Любов, няма смисъл, всяко чувство, лишено от Мъдрост, няма съдържание, всяка постъпка, лишена от Любов, не може да се реализира.


Киселините са Каиновци. Основите са Авеловци. Солта са Ситовци. Ако не оставите Любовта за основа на живота, какво ще градите? Живот, които не е съграден върху Любовта носи най-големите нещастия, а съграден на Любовта носи най-големите блага. Любовта е идване на светлината в човешкия ум. Болните са хора на безлюбието. Които не мислят и не чувствуват, са хора на безлюбието. Любовта е единствената сила, с която всичко, което човек мисли, желае и за което се труди, ще го постигне на земята. Една капка от Любовта струва милиарди. Туй е елексир - вечния живот. Вечният живот зависи от онази първоначална капка от Любовта, която ще капне на твоето сърце, ум, душа. Когато капне в ума, раждат се светли мисли, в сърцето дава светли чувства, а в душата - красиви постъпки.


Сега се бият около 20-30 милиона, отиват да се жертват Но в Новото Учение ние не искаме хората да умират, а да живеят заради нас, не да страдат, а да благуват заради нас. Вие мислите, че сте по-учени от другите - няма нито един учен. Учен е онзи, който слугува на Божията Любов и Мъдрост. Който не изпълнява, е голям простак, а светът страда от големите простаци. Носи короната на Любовта на своята глава и пояса на Истината на своите бедра, за да си човек. Ако сте лишени от Любовта, големи страдания ви очакват, ако сте запознати с Любовта, Знанието и Истината, най-големите блага ви очакват. Кога човек става баща? Първо да се откаже от своя егоизъм, то е да роди една дъщеря или син. Ако не му стига ума да роди, не е баща. Най-първо синът ще го родиш в Божествения свят, че ще слезе при ангелите и чак тогава тук ще се роди. А сегашните деца са куклички. Любовта трябва да образува вътрешни връзки между децата и родителите.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ