НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1. Плутон - Нептун

ТОМ 22
Алтернативен линк

  


1. Плутон - Нептун



Аз ще ви занимая с най-силния тотален аспект за човечеството - Плутон съвпад Нептун , който трае 500 години с отклонение до 10 години.

Учителят ни учи, че българите са най-старият народ на планетата и България е най-високото стъпало в развитието на човечеството на Земята. Когато човек премине през последните стадии на своето земно развитие, през България и придобие упоритостта, твърдостта и търпението, дава му се свободен билет да напусне Земята и да отиде да се развива на други определени от ръководителя му планети.
Учителят казва: „Всеки човек , бил той германец,французин англичанин , който се справя със своите мъчнотии , е българин . Ако не може да се справи с мъчнотиите , не е българин. " [Божественият и човешки свят. Рилски беседи от Учителя, държани на Мусала, седемте Рилски езера и София. София, 1940, с. 426)


Нострадамус (според ясновидско видение) е българин и е имал старобългарски и арабски книги по астрология. Той е виждал на огледалото си какви събития ще станат в определени години и веднага правел хороскоп за времето на дадено събитие и научавал при какви аспекти се явяват дадени събития.

Магелан е бил българин, който ходил до Индия и станал мореплавател. Първият приятел на Христофор Колумб е бил българинът Драго, който притежавал силна интуиция и съветвал Колумб в пътуванията им.Само техният кораб се завърнал от околосветското му пътуване с помощта на Драго.

В 392 г. имаме Плутон съвпад Нептун . В 325 година стана разделяне на Римската империя на Източна [Цариградска и Западна със столица Рим. Това е краят на робовладелския строй. По това време започва великото преселение на народите.

В 375 г. хуните, които били голям турански народ, навлезли в Европа и покорили източните готи, а западните, изплашени от тях, се придвижили на запад по средното и долно течение на река Дунав. Често хуните навлизали и в Римската империя. Прабългарите, принадлежащи към тюрско-алтаирската езикова и етническа общност, живеещи в западен Сибир, по долината на река Иртиш, се придвижили към източна Европа и се установили за дълго време в земите северно от Кавказ. Те постоянно водили борби срещу разрухата и за оцеляването им, притиснати от степните тюрско-номадски народи, Византия, Иран, Армения и славяните. Прабългарите са били бързо подвижна конница и започнали системно да нападат Византия. Тя се принудила да издигне през 513 г. дългата стена: от Деркос на Черно море до Силимврия на Мраморно море, наречена сполучливо от воинстващите българи „паметник на страхливостта". Българите били покорени и включени в силния западнотюрски хаганат.

След продължителна борба и накрая под предводителството на хан Кубрат в 632 г. българите успели да се освободят и създават могъщ племенен съюз, наречен от византийците „Старата голяма България". Това става при Плутон опозиция Нептун в 632 г.

Кубрат на младини прекарал дълго време във византийската столица, където се учил и след освобождението на българите си заздравил връзките с византийската империя. 635 г. получава титлата „патриций" - най-високата титла, давана от византийците на чужд владетел. След смъртта на Кубрат, 665 г. властта минава в ръцете на големия му син, Батбаян. Не изпълняват завета на Кубрат и българите се разделят на три части: Батбаян, който веднага бил покорен от хазарите, Котраг и Аспарух, който се придвижил на запад към Дунавската делта в Онгъла - територията между Черно море и реките Дунав, Прут и Днестър. Макар че цикълът е на разсип, на прабългарите им върви.
Аспарух се съюзява със седемте славянски племена и конницата му достига в 678 г. до стените на Цариград.


680 г. Византийският император Константин IV Погонат организира голям поход по суша и море, срещу седемте славянски племена и начело с императора срещу Аспаруховите българи. Виждайки голямата войска, българите се укрепили в Онгъла. Византийците не посмели да предприемат настъпление няколко дена. Тогава императорът отплувал с пет кораба за Месемврия под предлог да се лекува и оставил стратезите си да водят войната. Византийските войници, като разбрали, че императорът им се е оттеглил, в безредие се устремили към закотвените им кораби. Прабългарите веднага излезли и ги разбили и пленили много войници. Исперих направил обединение със седемте славянски князе и направил няколко похода в източна Тракия и в 681 г. бил пред стените на Цариград. Византийският император се принудил да сключи мир с българите, да я признае като държава върху владяната дотогава от него земя и да му плаща ежегоден данък. Това става в 681 г., когато Плутон е тригон с Нептун .Славяните се сплотили с българите за обща отбрана срещу многобройните им врагове.


В 892 г. имаме нов цикъл на подем (Плутон съвпад Нептун), предшестван от идването на княз Борис I от 852 до В89 г., който има неуспешна война срещу Византия 862 г. и сключен „дълбок мир". Създават се условия и 864 г. става покръстването на българите. Избухва бунт срещу новата вяра, възглавяван от 52 боляри, с които Борис I - Михаил,се справил и избил целите родове на болярите,а обикновените хора не понесли наказание.

В 886 г. в България идват учениците на Кирил и Методий - Климент, Наум и Ангеларий, които донесли азбуката и новата славянска книжовност. Те били приети топло и в лицето на Борис I намират свой вдъхновен и възторжен покровител на славянската писменост.

893 г. Климент става епископ на 1/3 от българите. В 893 г. е свален първородния син, княз Владимир от Борис I и на престола идва размонашелият се Симеон, който е учил в Магнаурската школа. Води много успешни войни.

Започва Златният век за България: тя заема много широко пространство от земи и културата се издига на високо ниво. Тогава богомилството се развива.

В1142 г. имаме разсип на цикъла Плутон опозиция Нептун. Този разсип е предшестван от падането на България под византийско иго в 1018 г. и продължава до 1180 г., когато под водителството на братята Петър и Асен се освобождават. По това време в Европа се появява инквизицията, започнала с Веронския събор 1183 г. за борба с албигойците (богомилите), която отне най-жестоко живота на повече от 50 милиона души.

В 1392 г. става Плутон съвпад Нептун , нов подем и възход във вреда на българите, наказани от небето за жестокото избиване и преследване на богомилите и за лошите мисли, които са хранили към тях. Идват османските орди да изпълнят определеното им наказание. България пада под близо 500 годишно турско робство.

На 17.07.1393 г. пада столицата Търново. Загива и цар Шишман. В1396 г. пада и последната крепост - Видин. В България се установява жестоката османска феодална система.

В 1642 г. имаме Плутон опозиция Нептун , разсип на цикъла и много неуспешни въстания срещу османския поробител. Става първо и второ въстание в Търново. Навлизане на влашкия княз Михаил Храбри, който освобождава много селища: Плевен, Враца, но е принуден да напусна страната пред голямата турска армия, заедно с много българи. Турците изгарят всичките села. По това време се подвизава и легендарният Чавдар войвода, в областта на Щип и Кожух планина. Това е хайдутинът Константин, завладял София, после пленен с измама от софийския паша, но освободен със смелите действия на сестриния му син Лалуш войвода. Той е възпят и от певеца на българската революция Христо Ботев.

Плутон съвпад Нептун на 27.04.1892 г.

Тогава, на 7.06.1892 г. Учителят Петър Дънов се дипломира по теология и практична медицина.
Този аспект на подем става във въздушния знак Близнаци и дава голям подтик за развитието на духовните науки: хиромантията , френологията, графологията, физиогномията, астрологията, розенкройцерството. Голям подем получава и спиритизма в Америка и Европа. Окултните науки постигнаха завидни резултати, особено в Америка, но понеже се използваха за печелене на пари, те загубиха много от своите вътрешни качества и знанията за тях се опошлявиха. Създават се условия за дълбоки реформи във всички области. Голям прилив на духовни сили, условия и възможности, съзидателен процес на силите на Бялото Братство.
На 7(19).03.1897 г., на неговата 33 годишна възраст в Учителя се вселява Божият Дух и той става Учител на Бялото Братство на Земята и Слънчевата система. Тогава той започва усилена работа за духовното пробуждане на готовите души чрез така наречената верига, синархичната верига и съборите. Така се създават за 22 години благоприятни условия за откриването за пръв път на Земята Школа на Бялото Братство на 24.02.1922 г.


Учителят отбелязва, че в периода от Плутон съвпад Нептун (1892 г.) до 1913 г. Сатурн е тригон Уран - на физическия свят са се въплътили неговите най- ревностни последователи, които влизат във втория ешелон на Братството. За тази цел Учителят създава Синархичната верига, която в дни и часове, определени от Учителя, ръководителите са се молили и са светели и по този начин са показвали на съществата, идващи от невидимия свят, къде се намира Учителят, за да се въплътят правилно в България.
Плутон секстил Нептун на 21.01.1950 г. говори за омекотяване на властта и условията на режима. До 8.06.1986 г. има 18 секстила, като в последните три Нептун е ретрограден. Плутон е в знака Скорпион, в своя собствен знак, а Нептун е в Сатурновия знак Козирог, където е слаб, в падение. Плутон в своя знак дава истината, а Нептун - социализма, е в падение и последва след това заменяне на старата костелива система на комунизма с демокрацията. Тези секстили се повтарят 11 пъти след 2025 година до 2031 г.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ