НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

69.Естирка Иванова

VI. Ученици,участвали в школата на Учителя и техните прояви в живота ТОМ 22
Алтернативен линк

  



69. Естирка Иванова*



Естирка Иванова е родена в село Каменна река на 27 март 1932 г. Като малка е била палаво дете и обичала да се храни с плодове. Омъжва се, но не живее дълго време със съпруга си и се развежда. Решава повече да не се жени. По настояване на родителите си тя сключва втори брак. Оказва се, че мъжът и пие и постоянно я тормози и бие. Тя често плачела и се молила да разбере защо е такъв.На сън и показват, че е бил нейно дете преди четири прераждания и тя го е изоставила на 5-годишна възраст. Сега дошъл да и отмъщава за злото, което му сторила някога.
Мъжът и починал и сама отгледала децата си.


Отива да живее в Димитровград и работи като кранистка в Химкомбината, Един ден по време на работа, когато е в кабината на крана, тя се излъчва за 2 часа. Един ангел я хваща за ръка и я завежда в менталния свят, където около голяма маса седят 24 старци и четат дебели книги, написани със златни букви, а Учителят е зад тях. Той поздравява Естирка с вдигната ръка и старците се надигат, поглеждат я, покланят се и Учителят им дава знак да продължат да работят. След това Учителят пак поздравява Естирка и тя си тръгва назад, към Земята. Навсякъде, където минават, съществата, които срещат, пеят и се покланят на нейния придружител. Дърветата са златни, а в реките тече жълта златна вода. Като идва в съзнание, вижда, че всичко около нея свети. Часът е 16 и тя слиза от крана.

* Виж « Изгревът» том XIII стр. 595-597.

Цяла седмица не може да яде хляб, защото, като посегне да го вземе, той свети и тя пие само вода. Във всички хора тя вижда, че излъчват светлина. Като отива в салона, където стават събранията на братската група в дома на Ангел Гочев, тя вижда Учителят, застанал до прозореца, изправен в целия си ръст.


Тя събира редовно приятели, четат беседи и правят общи беседи. След заминаването на Васил работи духовно, организира срещи със съидейници от провинцията. Естирка живее и преодолява трудностите, които я съпътстват. Естирка страда от херния, която често се подува и и пречи на живота.

Синът и, който слиза на Земята да и помогне да се освободи от мъжете, се обърка по жените. Ожени се и има син Георги. Баба му много го обича. Синът и е дърводелец и музикант, певец - свири на електрическо пиано - синтезатор, но не може да си изкарва средства, а жените му правят магии и му ограбват всичко, което изкара. Живеят при Естира, навъртат много ток и вода и я оставят тя да плаща с малката си пенсия. Тя взима пари на заем, плаща си задълженията и после ги връща като често гладува и по цяла седмица, докато си вземе пенсията. Като я посетя - няма нищо за ядене: нито хляб, захар, олио, маргарин, варива - боб, леща. Така кара напоследък няколко години. Ходи и взима кашони от приятели и с тях се топли в студа. Често има големи трудности със здравето - високо кръвно и болки в стомаха и червата.

Синът му Георги порасна и почна да го строява: „Толкова ли си глупав, че не можеш да си намериш една разумна жена?" Сега е в 3 клас. Има силно развита интуиция и за всичко пита своето вътрешно ръководство. Синът и Димо попадна на една Елена, която постоянно му прави магии. Синът му Георги я изгонва и тя отива при мъжа си, да гледа дъщеря си и домът им почва да се очиства от магиите, които прави. На Димо дошъл акъла и не ще да я види.

Всичките разправии засягат пряко Естирка, която изживява всичко много трудно. Женско сърце, което е като трепетлика от всичко се засяга и тревожи. Тя има група приятели от Братството, и
често я посещават и помагат.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ