НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

IV.12 август 1908 г., 5 часа след обяд

Записала: МАРИЯ КАЗАКОВА ТОМ 11
Алтернативен линк

12 август 1908 г., 5 часа след обяд



Г-н Дънов прочете от Йоана 6 глава, 1-21 cm.
- Ще говоря върху седмия стих: „За двесте динарии хляб не им постига, за да вземе всякой от тях по малко нещо." Може би във вашите умове ще се повдигне въпросът какво съотношение има между вчерашния стих и днешния и каква връзка? По-първият стих обяснява кой е наемникът, а пък днешният стих •казва кой е Пастирят. Филип казва, че за двесте динарии хляб нямало да постигне на народа, обаче законът е такъв, че който има овцете, ще има и храна за тях. В природата Господ всичко е приготвил. Как постъпи Христос? Взима хляба и го благослови - Той обърна ума си към Небето и небесната житница дойде на мястото си.
Но ще кажете: Ние като Христос ли сме? Да, вий трябва да имате Неговата непоколебима вяра и ако сте така, ще направите същото нещо. Достатъчно е да знаете закона и ако го изпълнявате, ще сполучите.

2. Елена Иларионова - бялата Петко ГумнероВ - синята Михалаки Георгиев - жълтата
4. Гина Гумнерова - бялата Костад. Иларионов - синята Д. ГолоВ - жълтата
През миналата година, например, вий имахте добър случай, но се усъмнихте, та затова вашата работа заприлича на Петровата, който потъваше само защото се усъмни. Причината за вашето потъване и несполука е вашето маловерие и съмнение. Виждате, че Христос искаше хляб за народа и забележете, че едно дете Му донесе такъв.

Така и вие сторете: Съсредоточете вашето желание и Господ ще го изпълни. Бог разпределя всичко и Той е, Който всички обича еднакво. Причината на вашата спънка се дължи на вашия живот, минал и настоящ. Затова, за да сполучвате, трябва да разрушите вашата карма. Вий имате мъчнотии, наистина, но Бог е, Който се явява в тях и вий трябва да уповавате на Него. Христос казва: „Всичко, каквото попросите, ако не се усъмните, ще ви бъде."
Има и друго нещо: някой от вас има нужда. Аз ще отправя моите мисли към вас и те ще ви помогнат. Но ако между мене и вас няма хармония, мислите ми не ще можете да асимилирате и полза не се извлича. Но това е само един пример. Законът е такъв, че само вашият дух трябва да поиска нещо от Небето и тогава непременно ще ви даде това, което искате. Не бива чрез вас да иска друг дух, та да го иждиви за себе си. И ако искате да познаете дали собственият ваш дух иска нещо, трябва да следите дали не се раздвоявате - раздвоявате ли се, знайте, че вий не искате, а иска друг дух чрез вас.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ