НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

59. Тридесет и трите писма за празника Цветница от брат Христо. Дрехите на Учителя

ТОМ 34
Алтернативен линк

59. ТРИДЕСЕТ И ТРИТЕ ПИСМА ЗА ПРАЗНИКА ЦВЕТНИЦА ОТ БРАТ ХРИСТО.

ДРЕХИТЕ НА УЧИТЕЛЯ

Л.Т.: Учителят нарече брат Христов чист човек. Той предсказа едни работи, които ще станат, ако останеше на земята. Но той направи тъй, да се избегнат тия работи. То е писано.

В.К.: Да.

Л.Т.: И от брат Христо имам цели торби, найлони, напълнени с писма. Всеки ден пишеше по едно поетично писмо. Ще Ви прочета само едно, за да видите неговия стил и неговия духовен уровен.

И всяка година на Цветница ми написваше също и пише тъй: „Пиша го на масата на Учителя, вътре при Учителя.”

И винаги идваше с плод, изпратен от Учителя за Цветница, с много хубави думи и пожелания. Понеже имахме 33-годишно приятелство, аз имам 33 писма на Цветница и съм ги написала на отделно място. Те трябва да вървят с брат Христов, защото са божествени.

В.К.: Сега сме почнали с Вас една работа. Първо задвижваме Вашите неща. След това Вие ще ми дадете възможност да се запозная с неговия материал. И след това аз искам да направя една монография Кръстю Христов и всичко онова, което той има: неща от Учителя, спомени, еди-какво си. Вие ще ми ги предадете на мене, аз ще ги движа. Неговото име ще си остане с неговите снимки, с неговите неща и т.н. Значи аз ще му издам материалите.

Л.Т.: Учителят ме държеше за него, държеше го до себе си.

В.К.: Сега, аз обещавам, поемам ангажимент: Първо ще задвижим Вашата работа и след това Вие ще ми подавате по малко, по малко, да видя какво има. Аз не зная какво има от брат Христо.

Л.Т.: Даже Елена Андреева, когато ме извика, да ми предаде три ризи от Учителя, защото след Неговото заминаване те почнаха да го дърпат като черва. И при нея бяха всичките Му вещи. Тя ми даде три ризи: една, с която спи, другите две - копринени.

А брат Христо пък ми донесе бели тефтитени чорапи, които Той ги обуваше, и му ги дал на него. Аз ги пазя, защото тая, едната риза, като турих на гърдите на майка ми, когато имаше криза, отмина й. Лечебна е.

В.К.: Вие ги пазите!

Л.Т.: Пазя ги, не ги... Една подарих, едната подарих на сестра ми. Ако вярва, на гърдите да си я слага.

В.К.: Да. Ако вярва. Ако не вярва, то няма да помогне.

Л.Т.: Няма да хване.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ