НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

39. Вергилий взимаше без позволение

Милка Кралева ТОМ 33
Алтернативен линк

39. ВЕРГИЛИЙ ВЗИМАШЕ БЕЗ ПОЗВОЛЕНИЕ...

неделя, 15 май 2016 г.


За Вергилий, бракът с мен отвори възможност да се доближи пак до брат Борис.

Последният бе ограничил достъпа му до себе си. Безпочвените му авторитарни претенции, бяха сигнал за опасност!

На времето той бе ходил при брат Борис със списък, и се бе опитал да му внуши, че отгоре са го поставили за наследник на братските ценности. В списъка се изброявало всичко, което висшестоящия в Братството трябва да прави отсега нататък за него - наследникът.

Веднъж, брат Борис спомена на баща ми за този случай. Каза: „Кральо, те дойдоха с един ей-такъв ферман при мен, но аз им казах да си вървят.” Когато брат Борис говореше за хора, които са проводници на нисши духове, той употребяваше множествено число. Те, означаваше и в този случай онези, които са в него, многото....

Брат Борис не му се подчинил тогава, но Вергилий не се отказал да посещава Малкия дом. Решил да използва една безобидна слабост на сестра Мария - гледането на кафе, в свой интерес. Сестра Мария, наистина обичаше да й гледат на кафе.

Но ще уточня. Вергилий е проводник, който няма нужда от нечия кафяна чаша за да говори. Той е гледал в чашата на сестрата, само за да се доближи до своята цел.

Друг негов ход, за да го приемат в Малкия дом, е още по-недостоен! Възрастните хора често боледуват. Той е лекар. Досещате се, нали? Ами, да. Станал им домашен лекар. От добро чувство? От благородство? Според мен, от чист интерес! Заради архивите им. И за да ги направи още по-зависими, започнал да им дава по десет лева месечно като помощ към малките им пенсии. Помощ? Не, инвестирал е, за да получи нещо.

След време, с доста обиден глас ми разказваше за тази своя голяма (!) помощ, и подчертаваше: „Те хранеха котките си с мляко!... Купуваха мляко за котките си с моите пари!....” Ето как, Вергилий се оказва скоро постоянно присъствие в Малкия дом. Брат Борис е хванат.

Самозванецът - наследник идва там, пряко волята на домакина!

Давал ли му е материали брат Борис? Давал му е. Но по начин, който само той знае. Онова, което е смятал ценно, не е давал.

Дали Вергилий е усетил това поведение на брат Борис? Да! Между тях се водеше война на принципи, а не лична война.

Когато Вергилий усеща, че брат Борис не се подчинява на желанията му, той огрубява! Започва да го критикува, унизява го, хули го, измисля цинични коментари по негов адрес, и прави всичко възможно да го дискредитира!

Духовете го ласкаят че е наследник, и като такъв той мисли, че му е позволено всичко!

Докато възрастните хора боледуват, и той уж се грижи за тях, тършува из къщата им, пълни чанти с материали и ги изнася! Не веднъж. Много пъти!

Те живеят сами, нямат деца, защо той да не вземе онова, което ще заграбят по-късно онези от Братството? Че нали той е определен отгоре да работи с тези материали?.....

Така си мисли Вергилий!

Но аз ще попитам все пак, защо тези, които отгоре го определиха, не казаха това и на брат Борис? Защо не казаха: „Ето, изпратихме ти наследник......”

Защото тези, които говорят на Вергилий, са врагове на Братството от векове! Те са го хванали, за да работят чрез него срещу идеите на Учителя.

Тези, които командват Вергилий, целят дискредитиране на Братството, а не само на брат Борис, или на отделни личности. През Вергилий действа династия духове, които работят и с лъжа, с коварство, с насилие, и със заплахи! На тези духове им е позволено да се представят, за когото си поискат.

Затова той парадира, че Учителят го е поставил за наследник! Защото тези нисши духове му се представят за такъв!

Да продължа ли в разсъжденията си? Ще ви оставя сами да мислите върху онова което казах.

Сега нещо по-забавно в този низ от строги, но справедливи обвинения срещу Вергилий. Веднъж той оставил пълните чанти с откраднати материали отвън, и влязъл в Малкия дом, за да вземе още нещо. Като се върнал, една от чантите липсвала! Почудил се, но бързал да не го видят, и се измъкнал без нея!

Станка - домашната помощница, която никак не харесвала крадливостта му, я прибрала обратно вътре. Станка имаше серт характер, и беше предана на с. Мария и брат Борис!

Ето още нещо, като продължение на случая. Когато отидох да живея в Своге, занесох и материалите, дадени от брат Борис за работа. Между тях, Вергилий намери папка с ноти, и бележки на с. Мария Тодорова. Тази папка брат Борис ми даде лично, за да правя справки в работата си. Вергилий яростно избухна: „Тази папка съм я обработвал! Ето моите забележки! Това е мое, а той го е дал на тебе! Виждаш ли? Крадци, бе! Това са те!....”

За Вергилий аз не бях работник, работникът бе той.

Естествено, аз онемях! За кой ли път?... Крадецът каза: „Дръжте крадеца!...”

Мисля си, че тази папка е била в чантата, спасена от Станка!....

От този случай, а и много още по време на брака ни, аз си съставих картина за отношенията между Вергилий и брат Борис. В тях се отразяваха два коренно противоположни свята. Виждах пълно несъответствие в принципите им, и диаметрални различия в поведението им!

Аристократ и търгаш!

Че какво общо може да имат те? - „Борисе, дай!....”, стотици пъти повтаряше Вергилий. Това и досега звучи в ушите ми. И след като брат Борис бе дал, Вергилий с усмивка му целуваше ръка за довиждане. След което ме водеше у Галилей Величков. И от вратата започваше да хули и одумва брат Борис.

Вергилий съдеше другите, според собствената си необлагородена природа! Духовете използваха неговото щестлавие, за да се проявят и да разрушат толкова много неща, които братята след Учителя направиха!

Слабостите на хората, са врати за нисши духове. Добродетелите им са врати за висши същества. Това е ключ за разпознаване, даден от Учителя.

Живях достатъчно с Вергилий, за да знам кои влизаха през отворените му врати, и колко от вътрешните му врати са все още плътно затворени.

Вергилий е допуснат за изпит на Братството!

За мен е ясно, че той не влезе с уважение в нашите среди, а за да руши!

Това е било ясно и на брат Борис, който живя в близост с Учителя, и се бе научил да различава духовете. Той знаеше как Учителят е работил с нисшите сили, проявяващи се чрез учениците Му. Нищо ново под слънцето! Тези сили и сега търсят слабостите на хората, за да се проявят. Такава им е природата.

Брат Борис знаеше добре, кой действа във Вергилий!

И когато тази нисша сила във Вергилий стигна до крайност спрямо мен и Боги, той окончателно бе обявен за persona non grata в Малкия дом!

Веднъж, виждайки ме как стискам зъби и си нося кръста, брат Борис каза: „Милке, възхищавам ти се, че се измъкна от леговището на звяра!....”

Публикувано от Milka Kraleva в 14:36:00



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ