НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

45. В какво се състои силата в борбата със злото

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

45. В КАКВО СЕ СЪСТОИ СИЛАТА В БОРБАТА

СЪС ЗЛОТО


ДНЕС - НА 24 АВГУСТ 1980 ГОДИНА, ГОВОРИ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ У ВЕЛИЧКА:

Радвам се, че сте пак заедно!

Измина лятната почивка - отново пак на работа. Изисква се по-интензивна работа.

Времената са много трудни!

Тази година изисква повече работа от вас. Трябва да взимате дейно участие в световните събития, защото предстоят опасности. Наближават критични моменти за Земята и човечеството! Всичко трябва да забравите, и само да работите. Забравете личните си несгоди и страдания, и се включете в армията от будни души, които работят за преуспяване на делото Божие на Земята. Трябва да станете мощни и силни, да не се влияете от злото.

Пророк Йезекиил е получил бойна задача да работи при едни трудни условия. Това се отнася до вас.

Не мислете, че живота ви ще премине леко! Всички ще бъдете изпитвани! Не трябва да се отчайвате, обезсърчавате. Ако ви говоря с по-строг език, това ще рече, че носите голяма отговорност за делата си. Ще има съд за всяко ваше дело, затова трябва да бъдете много разумни.

Йезекиил е бил силен дух и Господ го е изпратил в Израилевия дом и между пропадналите бунтовни люде, да проповядва покаянието им. Това се отнася и до вас. Но най-напред вие трябва да се покаете. Има още много работи във вас, които трябва да изправите, за да достигнете до съвършените сфери.

Стефка трябва да се проявява кротко в нейния дом!

Това ще рече, че трябва да бъде много разумна. От погледа й да излиза светлина, а от сърцето й любов и топлина. Със своята светлина, тя ще разпръсква тъмнината, с топлината ще стопля леда, с любовта ще съживява всички и това има да изработи там - в нейния дом. Светлината ще й дава възможност да мисли право, да постъпва правилно. Топлината ще я стопля, когато се чувства самотна, а любовта ще й дава импулс за нов живот.

Кротка - не значи смирена и примерна, а означава активен борец за въдворяване Божията правда на Земята. Кротка - това означава, че в нейно присъствие не съществува неправда!

Кротка значи, че спи и не заспива; че почива и винаги работи; че седи и винаги се движи; че има прегради наоколо и тя винаги през тях минава и ги събаря; че външно мълчи, а вътрешно не престава да говори; че нищо не вижда, а всичко наблюдава; че нищо не чува, а всичко възприема; че живее тихо и скромно, а пребъдва във великото; че се храни простовато, а вътрешната му трапеза е богата. Малко говори, много мисли, пее и се моли с разум.

Външно е сама, а вътрешно дружи с цялата Вселена. Изглежда слаба, а Духът й е мощен и непобедим, Душата й обхваща всички!

Материята ще бъде пометена. Науката, техниката, строителството, въоръжението - всичко ще бъде ликвидирано. То ще започне изведнъж навсякъде.

Ако питате „кога?”, мога да ви отговаря само, че е много скоро!

Трябва да сте готови за всякакви изненади! Най-важните ви скъпоценни неща трябва да ги приготвите, да са много малко, за да може да ги грабнете. София няма да остане.

За себе си не мислете - има Кой да мисли.

Радвайте се, и се веселете и за всичко благодарете! Не ви трябват никакви материални придобивки!

Знаете, че живеете в момента, когато ще се реализира ликвидацията на века, когато се приключи и кармата на човечеството, когато мрака ще се смени със светлина. Хората, които виждате край вас няма да останат, и вие ще преживеете нещо като сън, но когато се събудите няма да знаете къде се намирате. Ще трябва да ви обясняваме.

Но не мислете, че ще минат години. Гответе се още тази година, и чакайте знака. Бъдете по-често заедно, после трудно ще бъде да се намирате. Учителят ви включва в Школата като добри ученици, и желае да работите добре.

И тези дни са хубави на Земята, времето е приятно, но какво приготвя природата, вие не подозирате! И това ще стане, защото неразумните хора желаят да посегнат на Земята. Това е смел акт против Великата Разумност!

Няма да бъде позволено! Навсякъде всичко ще се разтресе, ще изгубите външната информация. Ще остане само връзката с Невидимия свят.

Всички хора ще започнат да се молят, ще бъдат заставени. Но никой няма да чуе молбите им! Ще загиват масово!

В другия свят ще ги посрещат пазачи, и ще ги питат: „Има ли Господ?” Те ще отговарят, че има Господ, и ще ги ескпедирват на други места, където да докажат, че вече са повярвали в Бога, и ще живеят разумно. На Земята няма да ги допуснат.

Досега беше пробния етап - да се види докъде ще достигне човечеството. Тогава ще дойде Новата култура на Земята, но за ония, които любят Бога.

Тогава ще настъпи славно време!

За вас все ще е хубаво, независимо на кой свят ще бъдете. И горе и долу - все ще бъдете добре! Но ако сте горе - ще ви бъде по-леко.

Да бъде волята Божия!

Ние сме мобилизирани и тази учебна година ще работим, за да се изпълни всичко, което е определено за Земята.

Няма да се безпокоите, ние ще ви помагаме! Приемете този и онзи живот, като един живот. Бъдете готови да работите. И докато сърцето ви бие, помагайте на другите. Въоръжете се със сили и знания.

Господ ви зове! Учителят ви благославя! Аз ще бъда с вас!

Поздрав от светлите, разумни същества!

Прилагайте Любовта, живейте в Мъдростта, търсете Истината.

Ваш невидим приятел!

АМИН


Мяза на кротичка овчица, а никой не може да излезе на среща й! Има огнен меч, с който сразява неправдата!

ВЪОБЩЕ, КРОТКИЯТ ЧОВЕК Е БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

Придобийте тези качества - станете кротки, бъдете ученици на Учителя. Та Стефка, трябва да стане кротка в нейния си дом, а Величка трябва да стане кротка тука в този неин дом. Само така ще можете да победите трудностите и да имате добри резултати.

Тука, в дома на Величка има още много да се работи. Тя е пратена в този дом да възпита едни бунтовни и покварени люде!

Тя мисли, че те са само двама, а всъщност те са цели плеяди, и тя трябва да работи с тях. Такава е задачата й - да придобие кротостта, да не иска да дойде края на задачата й, защото има още много работа. Трябва да работи с търпение и любов, да не очаква много от тези хора, но да работи в други полета.

Тя много се умъчнява от тях и те не я разбират и съчувстват, но това няма да бъде тъй.

Тя е силна душа!

Околните й са далечни от нейната душа, и никога не могат да я разберат!

Тя трябва да се старае тя да ги разбира, и да им прощава глупостите им, като иска да остане край тях, но да не се оскърбява и умъчнява, а да работи. Ще й бъдат изпратени души, които ще я разберат и ще помагат, но сега трябва работа, без да се отчайва.

На Земята е така - училище. Да даде пълна свобода на околните си, а вътрешно да работи с тях.

Всички тези представи за мъж, жена, съпруг, съпруга, за собственост, трябва да се изпарят от съзнанието ви!

Давайте свобода и вие бъдете свободни. Величка трябва да живее съвършено чист и свят живот, да не се поддава на съблазните на света. Тогава ше заслужи чистата и свята любов.

Вие трябва да помагате на околните си, без да се поддавате на тяхното зло и да им помагате.

Колкото повече ви кълнат, толкова повече да се молите и благославяте, защото колкото повече кълнят Величка, толкова повече тя ще се издига по-нагоре, а те слизат по-надолу!

Това ги кара умишлено да я въвличат и нея, за да я ограбват!

А тя трябва да благоговее, и когато чува лошите им думи и пожелания, да знае, че тогава Господ работи и Той я благославя. Затова да благоговее в такива моменти. Това се изисква от нея, а ако ги благославя в такъв момент - ще им помогне и те да израстат.

Трябва да преодолеете човешките си слабости и прояви, да престанете да се смущавате от злото, да станете силни и мощни. Само тогава можете да придобиете кротостта.

От сега нататък така ще работите - без да се взривявате, да не могат да ви познаят, и да не могат да ви побеждават! В това се състои силата в борбата със злото!

Тогава няма да има нужда да връщате на злото със зло. Ще гледате със снизхождение на злото. Така ще израстете над условията, при които живеете.

Величка има още много да работи в тази област. Когато го постигне това, задачата й ще бъде разрешена. Това ще рече да победи лошия си аспект, да изработи характера си, да победи личния си егоизъм и себе си, и чувствителността си. Това е голяма задача и най-важното за нея е - това е най-лошия й аспект за целия живот.

Така че има поле за работа, и да не се отчайва! Ние ще й помагаме. Докато не победи този аспект, няма да придобие лично щастие.

Благовест да продължава да свири и да учи музика. Нека да започне да учи и френски език, както желае, но да учи с желание и любов. През тази учебна година той ще бъде по-самостоятелен и ще върви по-леко, за радост на Величка. Да го остави вече по-самостоятелно да работи - да му има доверие. Той ще стане съзнателен. Избягвайте разправиите, които му влияят много зле.

Когато победиш характера си, и тогава злото около тебе ще стане безпредметно, и ти ставаш свободна.

Околните ти - тези хора около тебе, са много добре дадени за тебе -за тебе Величка, за да имаш поле за работа. Те са благословение за тебе!

Приемете моя сърдечен поздрав и пожелание да станете кротки! Кротките ще наследят Земята!

Приемете и сърдечния поздрав и от Учителя, Който ви благослови и ви се радва като на добри и послушни деца.

Господ да излее Своето благословение върху вас и на работа!

Ваш невидим небесен приятел!



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ