НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. Възмездието

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

6. ВЪЗМЕЗДИЕТО


6.1. За богаташа Русев са описани много случки, при които Учителят Дънов посещава това семейство, понеже е поканен на официален обед.

Там в сутерена живее Олга Славчева. Тя си заплаща наема с работа, и е шиела роклите на господарката Зорница Русева. Тогава, трябва да си купиш плат и да намериш шивачка, която да ти ушие роклите.

6.2. При бомбардировките над София през 1943 г. от англо-американските самолети, една от бомбите съвсем случайно пада върху къщата на Русев, и я разрушава. Вие да не смятате, че това е нещо съвсем случайно? В този дом Олга Славчева е живяла цели 8 години, и е била измъчвана като робиня.

6.3. Русев се разболял. Отишел при Учителя Дънов за помощ. Учителят му казал да си раздаде цялото богатство на бедните българи, и ще може да оздравее. Русев Го попитал: „Не може ли половината да раздам?" - „Не може. Всичко ще раздадеш." Това е било решението на Учителя. Но решението на Русев е било друго. Не е могъл да се раздели с богатството. И бърже, бърже след тази среща си заминал от този свят.

6.4. Една от първите мерки на комунистите, когато дойдоха на власт на 9 септември 1944 г., беше да национализират банките. И така взеха парите на богатите. През 1947 г. направиха обмена на парите от голямата инфлация по време на навлизането на немската войска в България. На границата на река Дунав в Румъния, бе струпана 400 000 немска армия.

Учителят Бе казал: „България - пълен неутралитет."

Беше предадено на цар Борис III, но никой не Го послуша. Подписаха договор с Германия, и германските войски навлезоха в България. Всяка дивизия на немците си печатаха български пари, раздаваха ги на войниците и те развиха голяма търговия. Закупуваха яйца, чупеха черупките и ги вкарваха в големи дамаджани, запушваха ги и ги изпращаха чрез хладилни вагони за Германия. А там бе гладът. Изкупуваха тенекии с краве и овчо сирене, пити с кашкавал, мед с тенекии. Плащаха двойно на селяните, те се радваха и така дойде инфлацията и хората с чували носеха банкнотите.

6.5. Децата на Русев, след като разбраха защо е разрушена техната къща, и се убедиха, че това е Божие възмездие, то решиха да поправят грешките на родителите си.

Те разбраха, че Олга си е изплатила наема с работа, и шиенето на рокли и палта. И така те решават да върнат на Олга целият наем за къщата, където е живяла Олга в разстояние на 8 години. Събрали парите и ги върнали на Олга. Така са се разплатили.

6.6. Ще да кажете, че това е добро разрешение. Не, това е закона на Възмездието срещу нарушението на Божия закон. А кой е той? Нали имате 10 Божи заповеди? Защо не ги изпълнявате?


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ