НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11.2. ЗА ЕКСКУРЗИИТЕ

Минчо Сотиров ТОМ 25
Алтернативен линк

11.2. ЗА ЕКСКУРЗИИТЕ


Всички свободни дни през лятото, използувайте в излети, екскурзии. Ще прекарате един-два дни в свобода.


Поне десетина екскурзии през лятото трябва да направите.


В тия дни на екскурзии трябва да си намерите работа за през целия ден: четене, пеене, беседване, там ще видите и научите кой обича да стои на сянка.


Като правило: Никой да не ляга на сянка.


На който съзнанието е будно, ще използува, на който не, нищо не ще придобие, и болните там ще станат здрави.


Вода на слънце топлена дава най-добре резултати от баните.


Съда, от който ще пиете вода трябва да бъде абсолютно чист. Никакво варение на друга храна в него, а после и водата да ври в него, там има мазнини и др., които пречат на здравието, ако и да се смята, че е измит, пак е вредно да се употребява за варение на вода. Чистота трябва.


Измиването на тялото може и със студена вода, но тя предизвиква реакция, а банята от топла вода е мека, нежна и дава по-добър ефект.


Водата, която употребявате трябва да бъде чиста, от извор, да не е употребявана като например производство електричество, такава вода е мляко без каймак. Обутано мляко, само айрана от млякото, на което маслото е взето. Всеки трябва сам да си донесе вода - това е благословение - всеки човек сам да си носи стомничката с вода.


Например при екскурзия на Мусала от езерото "Окото" да си вземе вода и по една чайна лъжичка от нея да смесва с другата вода.


Хубаво е да прекара десет дни на избрано място на Мусала например. Добри са тия срещи и да стават на такова хубаво място и ще се видят добрите резултати. Има няколко места хубави за такива срещи: Мусала,


Сините камъни, Казанлъшката околност, Чепино над Батак, "Карлъка" и другаде, 10 дни на спартански начала, може да се прекара под палатка.


Утежнения има и ще се увеличат, за да се събудят хората, народите и времето е толкова близо, та ще го видите и няма защо да ви кажа. Всички народи ще опитат.


Война на изток ще има, тук няма да има в Европа.


Война ужасна, с употреба на всички задушливи газове. Дано се отложи 4-5 години, за да си отдъхнете.


Русия с жълтата раса срещу Англия. Югославия я задушават, за да даде свобода на Македония, Херцеговина, Хървати, както англичаните дадоха на Ирландия.


В Русия толкова републики се създадоха и са свободни. Изобщо политическия строй ще се измени в насока на свобода на народите. Сегашното затишие е почивка временна и после пак "път", но понеже е общо, всичко се носи лесно.


Англия и тя ще носи товара вече - досега тя не е носила. Другите разтоварят, както конете, а нея товарят. Англия ще се загуби, за да излезе Нова Англия както сега в далечния Изток всички държави една по една. Америка, Франция, Япония се оттеглят и Англия остава сама.


Балканския полуостров постепенно се снишава и ще потъне. Особения спорен въпрос, Южна Тракия в Средиземно море, което ще дойде до Родопите, и тогава българите ще имат пристанище. Та няма защо българите да се борят за излаз на Бяло море, на Средиземно море, ще го дочакате било в плът или вън от плътта.


Земетресенията се определят по точки и сега вървят постепенно, но още не е дошло дотук. Сега са например към Формоза, Япония[1], Америка, а Балканския полуостров е оставен за по-далечните времена.


Част от Гръцките острови, Мала Азия ще потънат. Това са предсказания, за които време не се определя.


Япония може да потъне в 10 000 години. Полярната година се състои от 25 000 години. Значи 10 000 години се равняват на 4 месеца.


Родозащитниците и свещениците са заедно, но преди те нас да унищожат, те ще изчезнат. Преди те нас да избият, както се заканват, България ще се обезличи и ще остане една врана. Те не разбират закона. Те си имат планове, но управляющите си имат други планове и външния свят си има други планове и се коригират. Това е католическа работа.


На евангелистите дадоха място за постройка на училище. Защо? Това е политическа тенденция към Америка за добри отношения. Забравете духовенството. Не се свързвайте с тях.


Наши приятели има партизани. Който си е партизанин да си стои в Партията, който не е, да не влиза в Партията. Който е вързан, да не се развързва, който не е вързан, да не са връзва.


СВЕТА БОГ УПРАВЛЯВА, А НЕ ХОРАТА. ДРУГИ СА, КОИТО УПРАВЛЯВАТ СВЕТА.



----------------
[1]Бележка на съставителя: Виж "Изгревът...", т, I, 2. изд., с. 801-803.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ