НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

275. Противодействията

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

275. Противодействията


Наистина пътя на живота ми е бил трънлив и труден. От дете се боря с тежки условия и големи противодействия от близки и чужди хора. Копнеех да стана пианистка, но нямах условия да уча пиано. Копнеех за разбирателство с хората, но най-често се натъквах на трудно преодолими противоречия в отношенията си с приятели и близки. Наистина край Учителя се събираха сложни противоречиви натури, защото Той каза, че някои от нас сме големи проблеми за Него. Не случайно в последната си беседа завършващото изречение, което сякаш остава незавършено, е: "Даваш на болния едно лекарство, не върви, даваш друго, пак не помага..Значи, всички сме сериозно болни на земята! Колко бавно прониква Божествената светлина в съзнанието ни! "Пътят е труден, но славен." Трябва голяма вътрешна сила да устоиш на противодействието, което ти оказва околната среда с мислите, чувствата и отношенията си. Кален е пътят, по който вървим, а трябва да го чистим.


В.К.: Сега, вие споменахте, че по отношение на тези девет месеца е траела Тайната вечеря. Точно споменахте, че тези девет месеца, точно колкото е едно зачатие, колкото се ражда едно дете. Весела: Да. В.К.: Интересна е тази идея. Бихте ли я доразвили? Весела: Ами, според мен. Владо дойде един ден в палатката ми и каза: Сестра Веса, ние играем ролята на Йосиф и Мария. Аз казвам: защо? Ти ще разбереш, казва, ние играем ролята на Йосиф и Мария, а тук е Витлеем, където се ражда новия Христос. И казва, че един вид аз съм майката на новия Христос. И на другата сутрин, когато аз отивам в Темелко, Учителят седеше на терасата. И започна да ми говори за майката. Какво е майка? Майката преди да роди, трябва да роди една светла идея, да роди едно красиво чувство, една добра постъпка, чак тогава може да се роди правилно един човек.


Говореше ми за раждането. Той продължи сякаш да ми обяснява това, което Владо ми подсказа предишния ден. В.К.: Значи Тайната вечеря преди девет месеца? Велела: Ами това беше последното време на Учителя, това беше последното му дело. Той беше казал: "Аз ще ви оставя един извор, когато си замина."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ