НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6.1. МЕРКУРИЙ В ДОМОВЕТЕ

ТОМ 19
Алтернативен линк

6.1. МЕРКУРИЙ В ДОМОВЕТЕ



Меркурий в първия дом, особено, ако е близко до хоризонта - Асцендента, дава външният вид на индивида - тялото, белезите най-вече по главата и лицето, за които вече отбелязахме. Според това, до каква степен Слънцето е облагородило мозъчните центрове на Меркурий, имаме и по-съвършените белези, форми и качества, които той носи и дава. Това облагородяване се отнася, както за неговото положение в домовете, така и за аспектите, които се създават с него.

Във втория дом - се подсилват вътрешните качества, които Меркурий носи.

В трети дом - дава възможността на индивида да обяснява и предава своите знания и умения на хората, с които работи.

В четвърти дом - говори за неприятни разправии и сметки между родителите, в ранната му възраст, а по-късно и с него.

В пети дом - индивидът отдава внимание, чувства, засягащи и противоположния пол, със сметка, търсене на интерес, на придобивката, която би му донесла това отдаване.

В шести дом - разправии и неприятности с братята и сестрите си, а също и с най-близките, предимно свързани с разни парични въпроси.

В седми дом - връзката, женитбата са свързани все със сметката, интереса, ползата и в многото случаи показва, че партньора ще бъде Меркуриев тип.

В осми дом - въздействието на Меркурий, както и на всички членове от Слънчевото семейство, ще бъде малко парализирано, притъпено, по-слабо.

В девети дом - имаме човек с материалистични разбирания, обича да се изтъква и приказва навсякъде.

В десети дом - дава способности и умение да поучава другите, да ги напътствува, това са учителите, преподавателите.

В единадесети дом - говори, че роденият ще има връзки с хората на науката, канцеларистите и от тях той ще има ползата и подкрепата в живота си.


В дванадесети дом - дава склонност към литературни занимания, особено, ако Луната и Слънцето - Вулкан, а най-вече и двете, са там, особено, когато са близко до хоризонта - Асцендента.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ