НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. Писмо на Боян Боев до Елена Хаджи Григорова от 16.II.1929 г.

VIII. Писма на Боян Боев до Елена Хаджи Григорова и до Пеню Ганев. Разговори с Учителя, изпращани от Боян Боев ТОМ 17
Алтернативен линк

4. Писмо на Боян Боев до Елена Хаджи Григорова


от 16.II.1929 г.


София, 16.II.1929 година


Любезна сестро,


С. П. Б. Л. Е Л ! [1]


Изпращам ви тук 5 лекции. В най-скоро време ще ви изпратя останалите, които са [готови] почти. Аз бях ги приготвил да ги дам на сестра Цветана Арнау­дова да ви ги занесе, но тя не замина поради студовете и ми каза, че автомобилът за Годеч не работел. Затова аз се забавих с изпращането, додето се стопли малко времето.


Неделните беседи почнаха от 3 февруарий. Така че вече на седмица по три пъти говори Учителят. С останалите лекции скоро ще ви изпратя и неделните беседи.


В групата миналия път се разгледа 16. лекция от сестра Еленка Андреева. Ще гледам в скоро време да ви пратя лекциите от младежкия клас I. година. Вие продължавате ли упражненията за „вдъхновението"? Много е важно да се работи вътрешно, с мисълта, с молитвата. Всички братя и сестри от духовната група ви поздравляват. Почваме вече в 6 ч сутринта. По-миналата неделя имаше обед у сестра Янакиева с Учителя. Учителят говорй. Ще ви пратя говореното от него, заедно с това, което той говори, когато вие бяхте тук.


Как върви стенографията, руски език.хиромантията, цигулката? Похиромантията онези сведения ще ви пратя идната седмица със следното писмо.


Занапред лекциите ще се приготовляват в резюме тук в 100 екземпляра и ще се пратят до всеки град и село, дето има наши приятели, по един екземпляр. Също и на Пеню Ганев. Пратй му само лекциите до 25 януарий включително. По-нататъшните ще му се пращат направо оттук.


Пожелавам ви всичко красиво в Божествения път.


По-важни мисли, казани от Учителя напоследък:


„Дръж в съзнанието си дълго време с постоянство Божествена мисъл и не мисли как ще се реализира! Бог ще я реализира. Ти само я дръж дълго време в съзнанието си! Съзнанието на миналото и съзнанието на бъдещето образуват съзнанието ни в настоящето.


Всичко филтрирайте: мисли, чувства, желания, и задържайте само най- чистото, красивото, Божественото, а другото трансформирайте! Научете се да филтрирате!


Всичко може да стане, но една Божествена позиция не може да се превзе­ме.


Неузнаваеми са Божиите пътища. Всяко нещо съдействува все за добро.


Мъдрецът всичко е предвидил. Всичко е предвидено. Никой не трябва да мисли, че няма. Най-първо да дойде желанието да се прослави Бог, после - желанието да дойде Неговото царство и после - служенето на Бога."


С братски поздрав: Б. Боев



[1] Само проявената Божия Любов е Любов. (Бел. М.И.)



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ