НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

VIII. КАК РАБОТИ ДУХЪТ НА ИСТИНАТА И КАК ДЕЙСТВУВА ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ ТОМ 13
Алтернативен линк

VIII. КАК РАБОТИ ДУХЪТ НА ИСТИНАТА


И КАК ДЕЙСТВУВА ДУХЪТ НА ЗАБЛУЖДЕНИЕТО


1. В моя архив имаше два кашона с преводи от български на руски език от Наталия Симеонова, която ги беше предала на Борис Николов. А Борис ги предаде на мен. Каза ми: „Ще има да издавате дълго време Словото на Учителя на руски език. Аз съм прероден руснак, който е бил убит при боевете на Шипка. Аз проговорих руски изведнъж, припомних си го от предишното си прераждане." Пазих ги 20 години. А това бе голям труд на преводача. Но сега се оказа, че трудът е бил напразен. Как така? Не може да бъде. Едно руско съзнание за пръв път от 150 милиона руснаци работи 20 години със Словото на Учителя и го превежда на руски. Това е подвиг!

2. Наталия Попова, с която работихме, а тя набираше оригиналното неиздавано Слово на Учителя Дънов, бе получила писмо от своята позната Елена Фомичева и венцехвалеше „Изгревът". Дотук бе разбираемо. Публикуваме писмото й от 29 юли 1997 г.

3. Получих писмо на 13.09.1997 г. от Елена Фомичева, която споделяше своите затруднения с Паневритмията. Публикуваме писмото й от 13.09.1997 г.

4. На 29.09.1999 г. получих писмо от Елена Фомичева, в което ми съобщаваше, че с моето писмо изпраща писмо до семейство Гобо, с препоръка да ми върнат архива на Анина Бертоли, както и филма за Паневритмията. Дотук добре. Публикуваме писмото й от 29.09.1999 г.

5. Към края на месец април 2000 г. Елена Фомичева изпраща по пощата до Галина Стамболийска видеокасета с прехвърления филм за Паневритмията, запленен от семейство Гобо. За него вече говорихме. А самата Галина няма нищо общо с този въпрос. Той е непознат и досега, защото няма откъде да го научи. Може да го прочете в „Изгревът", но онези, с които тя дружи, са срещу „Изгревът". Но накрая тя предава видеокасетата, тя се разглежда и се разбира, че това е онзи филм, за който се пише в „Изгревът".

6. Филмът е тиражиран в десетки броеве и се продава. Но както казахме, той е озвучен с класическа музика. А това е срещу един от принципите на Паневритмията, за които говорихме и които всеки може да си ги прочете в тези две издания на Паневритмията от 1938 и 1941 г.

7. Днес Духът на Заблуждението задвижи своя план за Разрушителните сили. Днес тази видеокасета се върти и показва по телевизорите и се слуша класическа музика. Днес тя служи като атомна бомба и разрушава всичко. Случайно ли е това? Това е предварителен подготвен сценарий.

8. Онези, които озвучиха този филм със светска музика, са слуги на Духа на Заблуждението. Онези, които го изпратиха тук и го разпространиха, са също слуги на Духа на Заблуждението. Тази разрушителна сила ще се върне и в Русия и тогава ще видят как ще се изпълнят думите на Учителя Дънов, че Русия я очаква още по-голяма и разрушителна революция, отколкото онази през 1917 г., наречена Октомврийска. Ще я дочакаме. Трябва да има свидетели.


Ако беше изпратен филма на мен, аз щях да го спра. Аз щях да искам сверка с оригинала, дали там е озвучен филма и от кого. Аз знаех какво означават силите на Разрушението. Зная ги. Видял съм ги. Опитал съм ги!


9. А онези, които не ги знаят, не ги познават, ще си ги научат от опит. Ще си ги проверят. Но ненаучени няма да минат по-нататък, в следващата епоха. В никакъв случай.


А полученият видео-филм чрез онзи руснак от семейство Гобо, преминал през Елена Фомичева и нейните познати, трябваше да изпълняват волята на Духът на Заблуждението. И го изпълниха. И сега е наред Разрушението в България. Но утре то ще се върне в Русия в стократен размер, да си проверят как действуват окултните закони на Бялото Братство. Ще се провери! И ще се заплати!


Ръководителят на българския народ, на Славянството и на Русия, е Един и Същий! Това е Ангел Елохил. Един е Неговият Завет. А това е Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно.


Амин.


Забележка на редактора:


1. За по-добро онагледяване прилагаме лично направена извадка от Наталия Попова на писмото на Елена Фомичева от 29 юли 1997г., преведено на български език (прил. 1).


2. Потвърждение от Елена Фомичева какви материали е получила от Вергилий Кръстев чрез Наталия Попова - 27.08,1997г. (прил. 2).

3. Писмо от 13.09.1997 г. на Елена Фомичева на руски език до Вергилий Кръстев (прил. 3).

4. Писмо от 24.09.1999 г. от Елена Фомичева до Вергилий Кръстев на руски език, в което уведомява, че изпраща писмо до семейство Гобо, да ми предадат архива плюс филма (прил. 4).


Приложенията се публикуват, като оригиналите са копирани чрез скенер:



Публикувано изображение



Публикувано изображение



Публикувано изображение


Публикувано изображение


Публикувано изображение



Публикувано изображение



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ