НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 296. ТРИМАТА БРАТЯ ПРИ УЧИТЕЛЯ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

296. ТРИМАТА БРАТЯ ПРИ УЧИТЕЛЯ


Това било през време на Европейската война, когато Учителят бил интерниран в град Варна от министър-председателя, д-р Васил Радославов. Учителят живеел в хотел „Лондон", на шестия етаж. Там го посетили тримата братя от Айтос: Филип, Божил и Крум.


Посещението траяло повече от обикновено. Дошло време за тръгване. Те току поглеждали часовниците си и пресмятали времето до тръгването на влака. Тримата вече стояли като на тръни и искали Учителя да ги освободи, но той все още ги задържал, като им задавал разни въпроси. След като ги задържал повече от половин час от времето за тръгването им казал: „Тръгвайте, вече дойде време за влака."


Те тръгнали почти бежешком към гарата. Взели си билети и щом се качили на стъпалото на вагона, влакът тръгнал. Да, този влак тръгна с 20 минути закъснение, точно толкова, колкото Учителят умишлено ги бе забавил, вероятно да им загатне с това, че той знае кога ще тръгне влакът, кога ще има закъснение и колко минути. За неговите очи няма нищо скрито.


По разказа на брат Крум.


Забележка: Причината за интернирането на Учителя била тая, че бил казал, че България ще загуби войната, ако бъде с Германия, както и действително стана. Предсказанието се сбъдна.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ