НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

5. НЕОБИКНОВЕНА СРЕЩА

Георги Сотиров ТОМ 6
Алтернативен линк

5. НЕОБИКНОВЕНА СРЕЩА


След заминаването на Учителя, към 1947 г. бях на Изгрева на полянката за Паневритмия и си размишлявах доста тъжно какви ли още премеждия ще има да преживея.


В този момент идва към мене един човек с хубав кафяв костюм, поздравихме се и ми каза така: „Има начин, по който да минеш леко всички тези премеждия, без да пострадаш нещо". Тогава аз питам: „Кой е този начин?" Отговори ми: „Ако можеш да се храниш с плодове и зеленчуци, без да употребяваш млечни продукти, тогава всички тези противоречия ще минат и ще се освободиш от тях".


Тогава той продължи обясненията си и каза, хората, които се хранят с месо пълнеят в долната част на тялото - корема. Но така, все 2 - 3 - 5 години боледуват от някоя тежка болест. Хората като консумират месо, заедно с месото приемат и духът на животното, което иска да си отмъсти. Също така хора, които се хранят с млечни продукти и те пълнеят в корема и те боледуват. Ако искаш да се оформи тялото ти, лицето, главата като употребяваш плодове и зеленчуци, то естествено ще се преобразиш. Това няма да стане отведнъж, но в бъдеще ще видиш резултата.


Като изслушах тези наставления, запитах човека: „Кога пак може да Ви срещна?" Отговори ми: „Аз не съм сам, ние сме тук групичка и следим живота на всеки един, който идва на Изгрева. Когато има нужда, ние пак ще ти се обадим, ти бъди спокоен".


След това той се сбогува с мен и си тръгна да си отива към салона. Аз го следях с очите си и щом той пристигна до боровите дървета, стана невидим. Исках да го видя, направих няколко крачки в неговата посока, но той стана невидим.


Направи ми впечатление, че когато дойде при мен, той знаеше мислите и безпокойствата, които ме занимаваха в момента. Също внезапното му изчезване след раздялата ни, макар че го следях, показва, че е бил необикновен човек.


Още в началото трябваше да кажа, че обръщението му към мен беше с думите; „Много други досега са ти казвали много неща, но и аз ще ти кажа някои работи".



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ