НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4.6. Защо нямам тези светли дни?

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

4.6. ЗАЩО НЯМАМ ТЕЗИ СВЕТЛИ ДНИ


Защо ги нямам тези светли дни? - Ами нямам ги! Защото, около мене е тъма! Тъмата е срещу мен. Аз съм обграден и аз се отбранявам в една кръгова отбрана - всеки ден, всеки час, всяка минута и всяка секунда! Светлината имам в своето съзнание, имам я, и тя ме движи, и тя ме кара да изпълня и реализирам всички идеи, които идват чрез тази светлина от Невидимия свят. Но около мен е тъмнина. Не хаос, а тъмнина! Тъмнината е също организирана. Тъмнината е организирана, за да може да противодейства на светлината. Тя е много по-добре организирана от светлината.

Ето това са условията при които съм работил. Така, че думите на Учителя са за една друга епоха, не за тази в която днес аз живея и времето, което ми е определено да свърша една работа и времето в което аз днеска диктувам.

Днес виждам, че е слънчев ден навън, но той не е слънчев ден вътре в мен. Защо ли? Ами, защото, трябва да довърша тази работа на Мария и на Борис, която е писана преди 18 години. И сега като се свързвам с тех, преминавам през тази тъмнина, с която на времето бях обграден и тъмнината, която в момента също ме обгражда. Ето, това е, което е най-трудно да се превъзмогне! Най е трудното да пробиеш тази тъмнина! И затова има една формула от Учителя: „Да бъде светлина." - Да бъде, но за онези, които имат светлина в съзнанието си. Първо тази светлина, трябва да дойде в техния ум и в техното съзнание - първо там.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ