НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2. ОТ СЪЩИЯТ АВТОР СА И СЛЕДНИТЕ КНИГИ.

3. КНИГИ, КОИТО ПРЕПОРЪЧВАМЕ НА НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ТОМ 20
Алтернативен линк

2. ОТ СЪЩИЯТ АВТОР СА И СЛЕДНИТЕ КНИГИ:


(стр. 173-175 от II изд.)


Искриците на просъницата - разкази

Хумористични разкази

Възкресение - един разказ от Живота на Христа, едно истинско събитие, макар и неотбелязано в официалните Евангелия.

При спорната гора  - разказ, в който се рисуват събития по спора за една гора и какво може  да направи един разумен човек, всред настръхнали и готови да се избият  две съседни села. Десетки хиляди екземпляри от тая книга са четени  навсякъде из България и еднакво хубави са отзивите за нея от  най-различните слоеве на обществото.

Край огнището  - това е разказ, който не може да се чете спокойно. В основата е едно  истинско събитие. Майката, кротка и свита жена, става лъвица пред очите  на читателя и получава неочаквано своята награда.

Тази книга без сълзи не е дочитана.

Кръстопът

Думите на видния странник Буди-Са

Хигиена, здрав и млад - това са три книги от един велик свят, който открива новото на хората.

На планината  (приказка). Това е една приказка за възрастни. Един цар, който е отишъл  на планината да се весели, се среща неочаквано с един Ученик на живота.  И започват едни отношения крайно интересни. Учени и професори се  сблъскват с Ученика и остават посрамени от невежеството си.

Драматични приключения, в които се вплитат царят и  Ученикът и завършват с една картина, която буди много смях. Изнесени са  недъзите на много обществени институти и са разкрити в една лесно  достъпна форма много тайни на науката, религията и живота.

Нови хора  - В тази книга животът е изнесен без всякаква украса или тенденция. В  около 400 страници се развиват картини на два различни свята -бедни и  богати, свързани от необходимостта на живота. Политически катастрофи,  атентатът в казиното, «държавнически съображения», «политически мотиви» и  пр. са изнесени като картина от вътрешна страна. Книгата е още  по-ценна, защото предсказа известни събития. И макар че «Новите» хора  само говорят за новото, като имат желание да го достигнат някога - и  това ново е и положително, и отрицателно, все пак животът им е тъй  интересен, че книгата се чете на един дъх.

През вековете  - това е едно истинско събитие, изнесено във форма на разказ. Завесата  на вековете се вдига пред очите на читателя, за да се проследи животът  на две същества през хиляди години. Това е картина, видяна чрез  ясновидство, фактите са точно предадени и краят в сегашния живот е  предаден тъкмо тъй, както е станал.

Общественият морал и Дънов  - е една книга, която хвърля светлина върху един въпрос, който отдавна е  назрял и интересува не само нашия народ. Това е въпросът за Учителя -  за тоя Дух, който ще поведе света към Новото, към обновлението, което ще  приближи небето при земята или ще повдигне земята към небето - за да  стане волята Божия. - «Както на небето, така и на земята!» - Макар и да  не изчерпва въпроса, тая книга дава доста добра насока на сериозни  читатели.

При Адепта - дивни картини от свръхчовешки живот са изнесени с една вярност, която всеки издигнат човек може да провери и разбере.

Зазорявание  - това е книга за събудените души. В нея се разкриват вътрешните връзки  на душите. Това е книга вън от време и пространство. За всички, които  не са будни, тя е абсурдна; за будните души - откровение и път.

Тя е книга за бъдещето - за обикновените хора. И  за сегашното - на ония, които наистина тъгуват за новото, за Великото.  Книгата не се продава. Но ония, които биха почувствували вътрешно  дълбоко желание, нека пишат и си я поискат - ако наистина им е потребна,  ще си я получат.



3. КНИГИ, КОИТО ПРЕПОРЪЧВАМЕ НА НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ


(стр. 175-176 от II изд.)


Това са преди всичко беседите и лекциите на  Учителя - те са стотици томове. Ще помена само някои от тях. В тях  Учителят в лекодостъпни форми е изразил Божествените истини и е показал  път за приложението им в сегашния живот, при тия условия и средства, с  които разполага всеки един от нас. И там е ценното и великото в това  учение, че то създава не теории и хипотези, а образец на живот,  реализиран преди всичко в живота на самия Учител и отчасти - в живота на  неговите ученици. Великото и красивото са намерили израз - и пътят към  тях е отворен за всеки желающ.

Болните ще намерят нови методи за лекувания чрез  светлина, въздух, музика, чисти мисли, благородни чувства, справедливи  постъпки, специални движения - Паневритмия.

С Паневритмията са изнесени принципи от козмично  значение, човек е поставен на своето място всред Великата природа и му е  дадена възможност с разумни движения да възстанови изгубеното здраве и  сили за функционира-ние правилно всред околната среда за доброто на себе  си и ближните си. Едно истинско разковниче, талисман за подмладявание,  общодостъпно за всички, без да са нужни някакви пари или специални  условия.

Паневритмията е път, който може да се въздигне  както отделният индивид, така и семейството и целият народ. - Свещено  откровение за здраве, сила и щастие за тия, които я практикуват.

Ние препоръчваме най-горещо на читателите си да  се запознаят с книгите на Учителя и неговата Паневритмия - и тогава по  резултатите, които ще се получат, ще разберат промяната, която е станала  в тях тихо и незабелязано.

Здравето им ще се подобри, животът - осмисли и противоречията на живота ще изчезнат.

За повече сведения пишете на адреса, показан на корицата.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ