НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. МЕТОДИ ПЕТРОВ КОНСТАНТИНОВ

A. Астролозите на Изгрева ТОМ 19
Алтернативен линк

3. МЕТОДИ ПЕТРОВ КОНСТАНТИНОВ




Методи Петров Константинов* е роден на 13/26.ІІl.1902 г. Публикувано изображение, 20h15' в град Казанльк. На Асцендента му изгрява кардиналният знак Везни. Думата „елегантност” изразява накратко физическите особености на родения със знака Везни на Асцендента. Тялото е нежно и красиво на младини и по-закръглено в напреднала възраст, Кожата на лицето е гладка, чиста, очите меки и сини, устата добре оформена, с хубави и равни зъби. Много са променчиви, хора на настроението, като промените са ненадейни и силни. Следва някакво увлечение с всеотдаен интерес, сякаш целият му живот зависи от него и изведнъж го изоставят и поемат нещо, което е напълно противоположно, Много лесно се приспособява към условията и не се безпокои от превратностите. Има хубави ръце и крака. Тази променчивост се проявява в неговия младежки живот. В гимназията той попада под влиянието на учителя Тодор Павлов и става с комунистически идеи. В 1916 г. присъства на беседа на Учителя и след свършването и заявява, че светът ще се оправи само с революция. Учителят го поглежда и му отговаря: „Вашата глава ще узрее след 10 години.” В1919 г. става железничарската стачка и същевременно и ученическа, на която говори и Методи. Попада в затвора и лежи там повече от три месеца. Излиза след амнистия.

Родителите му дават средства да следва в чужбина, но по пътя го нападат и обират и отива в Бачковския манастир. Оттам избягва и отива в София, на „Опълченска” 66 при Учителя и влиза в духовния живот на братството. От комунист става ученик на Учителя.
Слънцето му е в V дом, на върха на Vl-я. Тук то усилва желанията, удоволствията и дава благоволението на противоположния пол, за пълно задоволяване в живота. Може да се занимава с издателство на книги. В VI дом намалява силата на жизнения ток и е податлив на болести. В службата ще прояви големи способности и без усилие ще придобие големи постове. (Това стана, като взе доктората си.) Слънцето му в психичния знак Риби му дава природа, склонна към усамотяване и скрита работа върху психизма и окултизма.

Публикувано изображение (Слънце в перихелий съвпад Марс) дава изобилна жизнена сила и бликащо здраве. Изложен е на трески и възпаления, но лесно понася високите температури. Тялото му е годно да изпълнява и най-тежки задачи, със смелост и сила. Има градивни и изпълнителни способности. Като му се даде план за следване, превъзмогва всички физически пречки и постига целта. Има непобедима воля, която отказва да признае поражение. Характерът му е прям и открит, често груб и недодялан. Той е човек на действието и не си губи времето с любезности и учтивости.
Публикувано изображение

(Слънце полусекстил Юпитер) дава добро здраве, богатство и щастие. Надарява го с обилна жизнена сила, с която преодолява лесно тежките си болести. Има весел характер, жизнерадостен е, с усмихнато лице и околните го обичат, особено за добрите му дела и подкрепата, която им оказва при нужда. Спечелва им доверието, понеже никого не лъже. Създава му добра връзка с братството и Учителя.
Публикувано изображение (Слънце тригон Нептун) благоприятства да се развият духовните дарби и способности, понеже усилва вибрациите на аурата му и придобива непосредствено знание за духовния свят. В минали инкарнации е проявявал Божествената любов и се е жертвал за благото на другите. По времето на Христа е бил военен, патриции и е преследвал християните, но се спъва в тази си дейност и приема Христовото учение.
Публикувано изображение (Слънце квадрат Лилит и Слънце квадрат Селена) показва силното влияние на черната ложа в живота му и кармата, която плаща от преди две хиляди години. Най-големите противоречия са били в отношенията му с жените (табу за него).
Когато отива при Учителя на „Опълченска” 66, отказал се от комунизма, му се изповядва, Той променя развитието му и му прави нов хороскоп. Учителят го кара да донесе документите си и да следва философия. Учителят го издържа 17 години да следва и вземе докторат в Полша:
„Дунавският проблем от гледище на международното право”. Пише книга „Светът пред нова ера”, в която хвали Хитлер и отива при Учителя да си каже мнението. Учителят му казва: „Хитлер е един глупак и всички, които биха наливали вода във воденицата на Хитлер, ще носят същото име.” Методи веднага преобръща темата (знак Везни - изгряващ) и пише с обратно съдържание „Нашата външна политика след 1938 г.”**


Публикувано изображение (Луна в перихелий, тригон Меркурий, квадрат Сатурн, тригон Нептун, паралел Меркурий, Lat Марс). Луна в първи дом дава непостоянен характер с чести промени на положението, средата и занятието му - голяма жажда за странстване и приключения. Много чувствителен, с будно въображение и интуиция. Луна във Везни дава много приятели, предимно жени, благоразположение на обществото и привързаност към удоволствията. Разсъждава правилно и има точна преценка за нещата.

Публикувано изображение (Луна в перихелий тригон, паралел Меркурий) дава схватлив ум, добра памет и редки способности - успех в идеите, литературата и издателството. Обича много да говори. Изнася някои от знанията на шестата раса в книгата му „Астросоциология”.

Публикувано изображение (Луна квадрат Сатурн) е признак на тъжовен живот. Има меланхолия и чести безпокойства, които създават около него мрачна атмосфера. Ще има разочарования и протакания вьв всички области на живота си. Ще изпитва мъчнотии от условията и хора (жени), представяни със сатурново влияние. Ако има богатство, ще бъде ограбен (когато тръгва за чужбина), ще среща много пречки при печелене на средства и ще прекара живота си в нужда. Ще си създаде врагове и ще страда от злословие и скандали. Това ще бъде най-злотворно в последната част на живота му (Сатурн в IV дом в собствения си знак, Козирог). Този аспект показва безбрачие и препятствия във всичко, свързано с придобиване на дом - живееше под наем.

Публикувано изображение (Луна тригон Нептун) развива въображението му на най-висока степен, дава пророчески сънища и видения - връзка с невидимия свят. Има способност за изучаване и задълбочаване в окултното и придобиване на непосредствено знание.

Публикувано изображение (Луна латитюд Марс) му дава светлина и сили да пише и говори по разни астрологични теми. Тези влияния идват от Божествения свят.



Публикувано изображение







Виждаме (Публикувано изображение - Луна квадрат Сатурн), че въпросът за връзките с жените е табу за него, също и Публикувано изображение (Слънце квадрад лилит). Виждаме, че декларациите с изключение на Нептун, са S (южни) - силно действие на сърцето той е подложен на големи изкушения.

Публикувано изображение (Меркурий ретрограден тригон Луна, съвпад Венера, секстил точен Уран, тригон Плутон, латитюд Луна). Дава един отличен ум, който със закъснение (Публикувано изображение - Меркурий ретрограден) - след 20 години (новият му хороскоп) го насочва към философията на живота и астрологията. При чести разговори с Учителя в присъствието на брат Георги Марков и брат Кузман Кузманов, той им открива основите на новата наука на шестата раса, „Астрокосмичната синтеза”. Методи използва това знание и написва книга за астрологията.

Публикувано изображение (Уран секстил Меркурий, секстил Венера, опозиция Нептун, опозиция Плутон). В миналото той е проявявал непослушание и е бил противник на астрологията и е преследвал жестоко астролозите, а в сегашния живот той беше преследван и литературата му обирана няколко пъти. Благодарение, че слушаше и се допитваше за всичко до Учителя, той избягна страшните кармични развръзки (от Публикувано изображение). Преди да си за мине Учителят, той иска да напусне България и да отиде в Швейцария, понежее писал книги с възхвала на фашистите и ще бъде преследван. Учителят му казва: „Останете тук, ние ще ви помогнем.” Методи си замина на 16.02.1979 г. Един месец след това комунистите намират книгите, написани от него и веднага отиват да го арестуват, но са закьснели.

Методи има Слънце, Луна, Марс, Юпитер и Сатурн в перихелий. Той прояви голяма активност в братския живот, „Житно зърно” и младежките събори. Дружеше предимно с интелигентните братя и сестри.

Имаше много силни марсови енергии: Публикувано изображение (Марс в перихелий съвпад Слънце, квадрат Плутон, паралел Венера). Най-трудно той се справяше с чувствата и страстите, които бушуваха в него, подклаждани от тъмните сили на Плутон. Благодарение на голямото послушание, което Методи имаше към Учителя и честите изповеди, които правеше пред него, животът му се запази и успя да даде, да напише нещо ценно за астрологията - съвместно с приятеля му Христо Маджаров излезе „Новата култура в епохата на Водолея”, част І, II, III. Издадена е и във Франция. „Освобождаване чрез космичното съзнание” и др.


Публикувано изображение
* Забележка на съставителя. За Методи Константинов виж в „Изгревът”, т. IV, с. 362 ÷ 544; т. XIX - Летопис за астролозите.
** Забележка на съставителя. За нея виж в „Изгревът”, т. XIX - Летопис за астролозите.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ