НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

121. Шест портокала за Учителя

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

121. Шест портокала за Учителя


На 7 февруари се срещнах на частен разговор с Учителя и Той ми проговори след една дълга пауза мълчание, което бе наситено с неизказани слова помежду ни. "Америка има много мъчнотии, да се бори с крадците. Американците обичат сбитите идеи, теоретически изложени. Сама изберете какво да преведете за тях от беседите. Тази година дава сбор 1+4=5 - година на жертва за Любовта, облагородяване на чувствата, сърцето."


Предстоеше ми да взема държавния изпит по втората ми специалност - френски език. Тъй като не владеех достатъчно този език, както владея английския, се чувствах несигурна и недобре подготвена. Учителят ми каза: "Като гледате планината отдалеч, не виждате пътечка, но като се приближите, все ще намерите някоя пътека нагоре. Ще преодолеете мъчнотиите. Учете и превеждайте."


И наистина, взех изпита си с много добър успех. На тръгване се отбих да се обадя на Учителя и когато Му целунах ръка, Той ми даде един портокал. След изпита му занесох шест портокала и Му благодарих за явната помощ. Той винаги ни изваждаше благополучно от всички трудни положения в живота, без да даде външен вид, че ни помага.


В.К.: На с. 99 буква Г, тука вие давате сборни числа. "Тази година дава сбор 1+4=5 година на жертвата, за любовта" и т.н. Сега, това коя година трябва да бъде? Весела: Чакай малко. В.К.: Сборът е от 1940 година. Правилно. Весела: Да.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ