НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

162. Давам ви материал за през вековете

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

162. Давам ви материал за през вековете


На 11 февруари Учителят каза: "Сега ви давам елементите, от които ще изграждате новото здание на живота. Не мога да ви дам нещо готово изработено, защото няма да оставя място за проявление на вашето творчество и лична свобода. Давам ви дъска и четири струни - работете. Давам ви материали, като ги разглеждам по естество и съдържание и изтъквам някои от възможностите скрити в тях, и казвам: ето, има какво да работите, имате материал за през вековете. Това, което ви давам не е нито всичко за вас, нито за сега.


Казвам ви: за да придобиете живота, най-великото благо на земята, трябва ви Любовта. А за нейното придобиване има само един път - мекотата. Докато не се стопи твърдината ви, леда ви, нито на сън няма да видите и усетите Любовта. За нея се иска голяма подготовка. Както за разцъфтяването на едно цвете са нужни влага и слънце, така, за да цъфне Любовта във вас се искат хубави вътрешни условия. А те са: хармонично разположение и мекота. Мекотата е предверието на Любовта. За да изври /избликне - ред. бел./ някой извор, чиято вода слиза от върховете, нужна е мека почва. Той извира в меката долина най-лесно. Пригответе се да слезе във вас Духа да ви учи - това е Истината."


На 12 февруари имах частен разговор с Учителя и Той ми каза: "Хората търсят големите работи, но в Любовта малките работи са ценни. Зимно време една клечка кибрит е ценна, а не един диамант. Хората искат да обсебят Любовта, но човек е едно радио - той не произвежда музика, а я долавя отдалеч. Как ще обсебиш радиото? Любовта дава твоето и взема своето - дава обработения материал, а взема суровия - безлюбието. Не да говориш за Любовта, а един поглед на Любовта преобразява безлюбието, то капитулира, и най-твърдият човек е победен.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ