НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8.10. Каква е формата за общение на човешките души чрез „Изгревът"?

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

8.10. КАКВА Е ФОРМАТА ЗА ОБЩЕНИЕ НА

ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ ЧРЕЗ „ИЗГРЕВЪТ"?


8.10.1. Има едно посвещение от Учителя Дънов, дадено чрез една опитност на Галилей Величков. Тя е публикувана в „Изгревът", том I. 1993, с. 85-87, както и в „Изгревът, том I. 2. изд. 2011, с. 98-100.

8.10.2. На времето, когато съм го записал около 1972 г., това за мен беше най-голямото откровение. Тогава комунистическата власт беше забранила и преследваше чрез обиски всякакви събирания по групи на дъновистите.

8.10.3. Проучаването днес на тази опитност през 2014 г. е пророческа, защото дава какъв е пътя на общението на човешките души към един център на Бялото Братство, което се ръководи от Словото на Учителя Дънов. Центърът е в Невидимия свят, и недосегаем за човешките ръце.

8.10.4. Важното е общението на човешките души.

Контактът на човешките души на Земята, е храна за Невидимия свят. Невидимият свят се храни чрез тези контакти, а в замяна дава енергия и сила на тези души. Същото, което става при фотосинтезата между растителния свят и човека. Ще си го проучите добре от с. 99.

8.10.5. На с. 100 е публикувано, че според Учителя Дънов контактът на душите в Школата, може да стане само чрез Словото на Учителя Дънов, което е Слово на Бога. Затова на първо място да се признае, че Неговото Слово е Слово на Бога. Първото нещо е да се направи общение на човешката душа със Словото на Учителя Дънов, което е Слово на Бога. Това е първото условие.

8.10.6. След като се направи общение на човешките души със Словото на Учителя Дънов, което е Слово на Бога, чак тогава човешките души могат да направят контакт по между си и да направят общение чрез Духа на Словото. Друг път няма.

8.10.7. Това знание, дадено чрез тази опитност на Галилей остана непозната за неговото поколение. Затова я публикувахме за онези поколения, които ще се движат от Святия Дух!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ