НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

236. Защо с този извор оправихме работите на мнозина

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

236. Защо с този извор оправихме работите на мнозина


На 6 март валя силен дъжд и изворчето се размъти. Влязох боса в него и изгребах водата, измих грапавото скалисто дъно и правоъгълното басейнче започна отново да се пълни с чиста вода. Учителят дойде при него и каза: "Шестата раса е на сърцето. Те ще са хора на Любовта. Сега изворът, като млад момък ходел на среща, та си окалял краката. Първо в природата като се даде един малък подтик, той се усилва и всички вече го имат. Знаете ли сега на колко хора с този извор оправихме работите? На колко търговци, бакали ще им се продава стоката?


Първото нещо, което ще е основа на Новата култура, е всички хора да бъдат добри. Ние сме като деца в утробата на кенгуруто на земята. През зимата е трудно - през културата на зимата, а през културата на пролетта и лятото е лесно. Сега е културата на зимата, но идва духовната пролет.


Подтикът за живота трябва да е Любовта, подтикът за мисълта трябва да е светлината, а подтикът за работата трябва да е Истината. Всичко до човека, е създадено от ангелските йерархии, но само човек е създаден от Бога.


В.К.: Тука на с. 7 споменавате, че на 6 март влизате боса в извора? Весела: Да. Имаше поройни дъждове и понеже там една отвесна скала имаше падаха пръст, камъчета в извора и се размътваше. И аз винаги се събувах, влизах с едно тенекиено канче и изгребвах всичката вода, измивах дъното на извора и той отново се напълваше с чиста вода.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ