НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Заключителни слова

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ СЛОВА



1. Този материал беше подготвен през 1988 г., когато бях на 50 години. Минаха 18 години и през 2006 г. аз реших да го приготвя за печат. И точно на 14 май 2006 г. аз започнах да го записвам на касетки. Записани бяха 14 касетки по 90 минути едната. Бяха предадени на Полина да ги изслуша и прехвърли на машинописен текст чрез компютъра. И от тогава този материал чака времето си, за да се отвори време за печат.

2. Полина направи корекция и разпечатка, която ми изпрати. Аз го прочетох отново внимателно и сложих някой допълнения. И най-важното бе, че аз сложих подзаглавия, за да се разбере за какво става дума. Аз също отначало не можех да се ориентирам в материала, но сега с подзаглавията всичко се разбира.

3. Отбелязани са датите и часовете, когато съм диктувал материалите - от 14 май 2006 г. до 29 юни 2006 г.

Когато започвах да диктувам за запис, аз почти не си спомнях какво съм говорил преди това и докъде бях стигнал. Затова може да ви се струва, че има повторение на лица и събития. Искам да ви уверя, че няма никакво повторение! Това са точки от една окръжност и всяка точка е на различно място и време от центъра, но съставляват самата окръжност. Всеки разказ има различна гледна точка и защищава съвсем друга цел.

4. В „Изгревът", том I. (2. изд. 2011) са представени опитностите на Мария Тодорова. Включени са 24 снимки - от № 17-40, и материал от с. 125-394.

През 1996 г. излезна „Изгревът", том V с нейните спомени. Тогава смятах да включа и този материал, който изнасям сега, но се спрях, че щяха да ме обвинят, че съм враг. Но сега, след като излезнаха 30 тома на „Изгревът" и съм направил 57 концерт-рецитала, и съм публикувал 59 томчета оригинално Слово на Учителя, и съм раздал на 100 човека 25 концерт-рецитала на CD, то вече не могат да кажат, че съм враг!

Врагът им е друг! Той е посочен.

5. Материалът, който е диктуван, е на говорим български език. Аз така говоря, така мисля и така се изразявам. И всеки разбира за какво говоря, но на никой не му изнася да ме слуша, да чете и препрочита „Изгревът"! Аз съм си свършил моята работа. Остава те да си свършат своята работа и да четат „Изгревът".

Знам, че ще дойде времето, когато ще го четат, но това е за едно друго поколение, което трябва да дойде. Аз за него работя! Това го знам от много отдавна!

6. Това, което изнасям е запис на гласа ми на „прима-виста" както казват музикантите, без предварителна подготовка. Това е дело на Онзи, Който ме е ръководил. А ако на някой не му изнася, да не го чете! Те точно това правят и го отхвърлят!

Нека да го отхвърлят! Това не е за тях! А за другите!

7. Има публикувани снимки с Мария Тодорова и Борис Николов в „Изгревът", том XXII, както и в други томове. Накрая ще ги обединим всички и ще ги издадем всички. А защо ли? Доказваме, че такъв човек е съществувал. И го е имало на Изгрева.

8. Това, което сега изнасям, заедно и с другите материали и истории за песните на Учителя Дънов, ще бъдат публикувани в отделен том за Мария Тодорова. Той е вече подготвен и чака времето да се отпечати.

И тогава ще видите какво означава Школа на Бялото Братство и на Черното Братство под един покрив. Нали така Учителят накрая разреши въпроса. И едните и другите ще бъдат под един покрив, защото вървят заедно откакто свят светува чрез човешкия род на Земята.

9. Предупреждавам ви, че всичко, което съм изнесъл е Истина! И ако се опълчите срещу написаното от мен, ще имате работа с онези хвъркати архангели, които охраняват Школата с меч и с копие!

И прошка от тех няма! Затова изнесохме тяхната история на последният концерт-рецитал през 2014 г. Проучете я. Вижте я. Тя ви очаква.

Амин!

10. Днес е сряда,28 януари 2015 г., 19.10 ч. Подреждам материалите за „Изгревът", том 31, който предстои да бъде бъде предаден за печат.

11. На 22 януари 2015 г. предадохме за печат том 30. А това бяха спомените на Сава Калименов.

12. За да се свърши една Божествена работа трябва един човек от Небето да се съедини с човек от земята. Това го дочаках да се случи.

Амин


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ