НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

28.21. Павлина Даскалова от Търново

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

28.21. ПАВЛИНА ДАСКАЛОВА ОТ ТЪРНОВО



Павлина Даскалова, понеже е дала 2-3 хиляди лева, но понеже я мързи да отиде при Лалка да ги предаде на ръка, тя ги предава на Георги Петков от Габрово, т.н. Жиката. Той отива и ги занася.

Минава време, Павлина Даскалова научава, че онази Лалка предава вече годишнини на този и на онзи. И тя отива при Лалка, и казва: „Така и така, така и така. Аз съм предала 3,000 лв."

Лалка отваря тетрадката и пита: „На коя дата?" И тя казва на коя дата. Търсят датата и там се вижда, че тези 3,000 лв. са предадени от Георги Петков от Габрово. И тя казва: „Ето, Георги Петков от Габрово ми е дал 3,000 лв., и аз му давам на него едно копие от тези преписи, защото той е дал много пари." И Павлина казва: „Ама това са мои пари! Аз съм му ги дала да ги донесе."

И тя казва: „Да, ама тука пише неговото име, той си ги е записал на свое име." Павлина е бесна, побесняла! Отива в Габрово, среща се с него и казва: „Ти защо не си записал моето име, а си си записал твоето име онези пари, които аз ти дадох да ги предадеш на Лалка?" А той казва: „Ами то е все едно дали на мое име, дали на твое име." И тогава тя му казва: „Дай ми тогава казва онези копия, които ти е предала Лалка." А той казал: „А-а-а, не може!" Те седат при него. Та Павлина от бесна, по-бесна, разбира, че е изиграна, и това тя ми го разказва.

И аз казвам: „Абе вземи, че го опиши." Но не го описа.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ