НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 24. БЯГАЙ, СПАСЯВАЙ СЕ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

24. БЯГАЙ, СПАСЯВАЙ СЕ


През 1942 година, когато нашите войски бяха окупирали земите в Беломорието, професор Консулов бил командирован да ръководи една експедиция за борба с маларията. Една вечер те току-що си били легнали към единадесет часа, вече бил на заспиване, когато чул един глас, който му казал: „Ставай! Скатавай и бягай!" Станал, излязъл вън от палатката си, но не видял никакъв човек. Много време за мислене и колебаене нямало. Скатал си багажа, повикал шофьора, качват се в леката кола и поемат за България.


Същата нощ гръцките партизани слезли от Балкана, обкръжили лагера, за да заловят и убият началника на експедицията Консулов. Същият няколко пъти е бил така спасяван.


Професор Консулов бе един от ония върли противници на Учителя и на Учението, която враждебност бе изразил не веднъж чрез слово и печат. Но животът след девети септември 1944 година го прекара през големи изпитания, за да го извади от блатото на материализма и безверието. И наистина, той се пробуди малко преди края на своя живот. Това откровено бе казал на брат Боев, от когото бе вземал беседи, за да чете, за да се ориентира по-добре по новия път, по пътя на Учителя. Никога не е късно.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ