НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

МОЛИТВА НА ТРИЕДИННИЯ БОГ

Молитвена хранилница
Алтернативен линк

МОЛИТВА НА ТРИЕДИННИЯ БОГ


  I. (1) Господи, да дойде Твоят благ Дух върху моя дух. (2) Да изпълни сърцето ми и душата ми с Твоето присъствие. (3) И да укрепи нозете ми във всяка прав­да. (4) Покланям се пред Вечната канара, от която съм отсечен. (5) Благословено е Твоето име, Господи. Укрепи ме и въздигни ме, за да Ти служа с веселие.

  II. (1) Господи, Боже мой, да дойде Твоят Дух и да просвети ума ми. (2) Да освети сърцето ми и да изпълни душата ми с всяка радост и веселие. (3) По­кланям се пред Теб. Вечния извор, Който всякога ме е поил. (4) Умий нозете ми, измий сърцето ми, избели душата ми, за да съм чист и свят пред Тебе. (5) Благо­словен си Ти, Господи, Боже мой!

  III. (1) Господи, Боже мой, да дойде Твоето благословение върху моя дух. (2) Да изпълни сърцето ми и душата ми с благите плодове на Духа Ти. (3) Да ут­върди нозете ми със силата на Твоето присъствие. (4) Покланям се пред Твоя Вечен Дух, Който ме оживява и възкресява из мъртвите. (5) Пази ме, Гос­поди, със святото Си име и укрепи ме, за да Ти служа с радост и веселие и да бъда едно с Теб. Господи Иисусе Христе, както Ти - с Отца.

  Амин.


  Тази молитва се чете при голяма нужда. Тя е за изгонване на лоши духове от себе си и за самомагнетизиране. Всяка нейна фраза е придружена с движения.

Описание на движенията:

I. (1) Двете ръце се събират над главата, като пръстите се допират с върховете си и образуват остър ъгъл, чийто връх е на около 20 см от темето. Ръцете бавно се спущат върху темето на главата.
(2) Пръстите на двете ръце се поставят върху сърцето. Ръцете плавно се разтварят и докато дойдат в хоризонтално положение, дланите се обръщат напред.
(3) Ръцете се обръщат с длани към тялото и се поставят отделно върху двете съответни колена.
(4) При изговаряне на думите се прави пълен поклон, коленичи се, ръцете, свити за опора, се поставят на земята, която се опира с чело. След това при изправено положение се казва

II. (1) Отново ръцете се събират над главата, като пръстите се допират с върховете си и образуват остър ъгъл, чийто връх е над 20 см над темето, мястото на Хилядолистника. Ръцете бавно се спущат над главата и при израза "и да просвети ума ми" дясната ръка се слага с пръстите на челото, а лявата се спуща свободно.
(2) Пръстите на двете ръце се поставят върху сърцето. Ръцете плавно се разтварят и докато дойдат в хоризонтално положение, дланите се обръщат напред.
(3) При изговаряне на израза се прави пълен поклон, коленичи се, ръцете, свити за опора, се поставят на земята, която се докосва с чело.
(4) Дланите се поставят върху коленете. След това Върховете на пръстите се допират и ръцете, с длани обърнати към тялото, се полагат върху сърцето. После, докато се свърши израза, ръцете бавно се разтварят до хоризонтално положение с длани, обърнати напред.
(5)Произнася се със спуснати ръце.

III.(1) Отново ръцете се събират над главата и пръстите им се допират, за да образуват остър връх, изнесен над Хилядолистника на 20 см. После се спускат плавно и леко докосват темето.
(2) Пръстите на двете ръце се поставят върху сърцето. Ръцете плавно се разтварят и докато дойдат в хоризонтално положение, дланите се обръщат напред.
(3) Ръцете се движат към тялото, обърнати с длани към него, и се поставят поотделно върху двете съот­ветни колена.
(4) При произнасяне на израза се прави същия поклон - с коленичене, с ръце, свити за опора и поставени на земята, която се докосва с чело.
(5) След това се става и като се вдигнат ръцете нагоре с длани, обърнати напред, се произнасят думите от израз.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ