НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

СВОБОДАТА НОСИ ВСИЧКИ ДОБРИ УСЛОВИЯ

Учителя - обзорна книга
Алтернативен линк

СВОБОДАТА НОСИ ВСИЧКИ ДОБРИ УСЛОВИЯ


Свободата е необходима за вътрешния растеж на онзи висш идеал, към който се стремим. Когато почувствате Свободата, тази тежест, която усещате в душата си, ще изчезне. Вие ще почувствате един Мир, едно разширение и всички благородни заложби на вашето естество, които от хиляди години чакат благоприятни условия, ще израснат.

У ч и т е л я


Душата – това е съкровищница на всички блага, които Духът е събрал през цялата Вечност. Тя съдържа всички богатства, дарби, способности, всички възможности, които човек може да прояви. Душата крие в себе си заложбите, семенцата на това, което човек може да проявява в бъдеще. Човек е ценен поради Великото, което живее в него. Всеки човек има цена, понеже е едно оригинално, специфично явление на Великото Разумно начало. Трябва да се дадат условия на всеки човек да изяви ценното, вложено в него.

Само при Свободата човек може да изяви това духовно богатство, което е вложено у него.

Свободата подмладява. Който я носи в себе си, няма да остарява, няма да срещне мъчнотии, които да го обезсърчат. Свободата дава широк простор за действие. Тя внася спокойствие, Радост, повдига високо нашия дух.

Да прогледнем – това значи да живеем в Истината и да сме свободни. Учителя казва:

Съвременният свят се нуждае от свободни хора по тяло, по ум и по сърце, а не от роби.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ