НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЛЮБОВТА НОСИ ВСИЧКИ ПОСТИЖЕНИЯ И ВЪЗМОЖНОСТИ

Учителя - обзорна книга
Алтернативен линк

ЛЮБОВТА НОСИ ВСИЧКИ ПОСТИЖЕНИЯ И ВЪЗМОЖНОСТИ


Пътят на Любовта е осеян с всички постижения и възможности.

Възлюбете Господа с всичката си душа, Дух, ум и сърце и в бъдеще ще придобиете всичко.

За да може да свършим една работа в този свят, непременно трябва да имаме Любов. Тя е велик фактор в сърцата на онези, които я имат.

Вън от Любовта няма Живот, няма никакви постижения. Без Любовта нещата са мъртви, несъзнателни, механични.

У ч и т е л я

Любовта е магическата пръчка в Живота. Който я намери, всичко може да постигне. Колкото повече място е дал човек на Любовта в себе си, толкова по- големи са неговите постижения. В закона на Любовта няма нещо невъзможно. Който изгуби Любовта си, за него всичко става невъзможно. В това няма изключение. Започнеш ли някаква работа с Любов, непременно ще имаш постижения. Светът може да се обърне с главата надолу, но тази работа ще се свърши благополучно.

Всичко в света се дължи на тази велика сила на Любовта. Затова ако иска човек да успява в живота си, да проектира Божията Любов във всяка своя мисъл и чувство. Без Любовта няма успех.

Ако и при най-маловажната работа човек приложи Любовта, ще има Божието благословение. Чрез Любовта човек може да постигне ония свои желания, които могат да му донесат всички блага в Живота. Това са желанията на човешката душа!

Да възлюби човек Бога и ближния си, това значи да мине безопасно през океана. Човек губи щастието си, губи своите възвишени мисли, чувства и постъпки, когато Любовта отсъства. Онзи, който има Любовта, пътят му е отворен навсякъде.

Учителя казва:

Любовта отваря на хората царските врата на Небето и Земята. Това значи, че човек ще бъде приет между хората и всички други същества. Ще бъде приет добре и у животните. Няма случай в Живота, когато човек да е действал с Любовта и да е пропаднал.

Ако хората изхождат от тази велика Любов, бъдещето е за тях. При Любовта човек всичко придобива. Без нея всичко изгубва.

При Любовта и който люби, и когото любят, печелят. Любовта всякога дава на човека повече, отколкото е изгубил. Тя изменя и подобрява условията му. Влезе ли Любовта в живота, хората ще вървят от Светлина в Светлина, от Сила в Сила, от Слава в Слава и дейността им ще се увеличава.

При Любовта човек вижда нещата, има правилно разбиране за тях. Учителя казва:

Когато човек долови само един лъч от Любовта, в него настава такова разширение, че той веднага разбира отношенията си към хората и не се страхува от нищо. Дойде ли Любовта в човека, той казва: “Сега вече аз мога всичко да направя.”

Омразата разрушава, Любовта гради. Любовта укротява злото и поощрява Доброто.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ