НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЧОВЕКЪТ НА ЛЮБОВТА ВНАСЯ ВДЪХНОВЕНИЕ И ПОДЕМ ВЪВ ВСИЧКИ

Учителя - обзорна книга
Алтернативен линк

ЧОВЕКЪТ НА ЛЮБОВТА ВНАСЯ ВДЪХНОВЕНИЕ

И ПОДЕМ ВЪВ ВСИЧКИ


Само онзи люби истински, който произвежда Радост в душите на окръжаващите.

Като дойде при теб онзи, който има истинска връзка с теб, ще внесе в съзнанието ти разширение и ти ще се зарадваш.

Любовта е преди всичко за самия човек, който люби, а после и за окръжаващите. Когато обичате някого, вашата Светлина огрява онзи, когото обичате. Като обичате, имате ключовете на Живота. Когото обичате, и той може да се ползва от тях.

У ч и т е л я


Учителя даде следното правило: искате ли да знаете дали даден човек е проводник на Божията Любов, вижте носи ли той Живот за себе си и за своите ближни. В негово присъствие вашите мъчнотии постепенно се намаляват и изчезват.

Помислете за приятеля си и ако състоянието ви се подобри, вие наистина го обичате. Не се ли измени, не го обичате както трябва. Защото когато обичаш, получаваш нещо.

Какво значи да обичаш един човек? Най-първо, да възстановиш силите на неговото тяло. После, да хармонираш неговите чувства и мисли, така че да бъдеш за него, както Слънцето за растенията.

Учителя казва:

Не е лесно да обичате един човек; вие трябва да разбирате в подробности неговата душа, както и всички нейни нужди. Този човек може да страда от някаква болест или да го мъчи някакво съмнение. Но щом го обичате, ще извадите този трън от плътта му и след това ще му покажете пътя, по който трябва да върви, за да се повдигне.

Когато обичаш някой човек, последния можем да оприличим на саксия с цвете – ти го поливаш и то се разцъфтява с всичката си красота.

От любещия излиза струя Живот, който повдига околните. Той е като извор, който дава Живот на всички. Който отиде при този извор, ще задоволи жаждата си.

Да обичаш някого, това значи във всеки момент да внасяш нещо хубаво в съзнанието му. Ако Любовта не прави това, не е истинска. Всеки, който отправя Любовта си към теб, може да ти помага. Достатъчно е при най-голямата си тъга човек да помисли, че някой го обича, за да стане радостен.

Човек, който обича, не само дава Живот, но и приема Живот. Учителя казва:

Ти питаш: “Защо трябва да обичам?” – За да възприемеш Живот чрез съществото, което обичаш. Когато обичаш някого, ти черпиш от него.

Онзи човек, който те обича, ти предава Живот. Учителя казва:

Някой пита: “Защо трябва да обичам и защо трябва да ме обичат?” – За да оградиш градината, в която си сял – в своята душа и в душата на тези, които обичаш, и за да се създадат благоприятни условия за растене на всичко, което си посял в градината.

Влезете ли в един дом и в него стане подобрение, вие имате Любов. Това е мерило за Любовта. Учителя казва:

Посети ли човекът на Любовта някой дом, ако там има болен, ще оздравее; ако там се карат, без той да е говорил нещо, те ще престанат да се карат. Ако влезе при обезсърчени, обременени от живота, те веднага ще се насърчат, ще влезе в тях лъч на Радост и Надежда.

Публикувано изображение



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ